09.01.2014., 00:05
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Autor jopis
Y ne može bit minimalno, nego maximalna oznaka za max brzinu gume u toj dimenziju  A znam i da ti meca nije niti blizu tih 300km/h koliki je vmax Y gume  , niti je to dimenzija za takve brzine 
A to su sve redom sport only gume, kojima je eto baš inače mana da se brže troše nego neka Turanza i slične višenamjenske gume...
U toj dimenziji i ako želiš dobru allround gumu i da normalno traje, uzmi ili continental premium contact ili bridgestone turanzu. A ako te peru sport modeli, koji god da uzmeš, neće ti potrajat, mada, to zaboravih prvo spomenut, 10.000km je prepremalo, to ili su gume koje su stajale dugo negdje na skladištu pa je smjesa ostarila (sasvim normalna pojava kod nas) ili ti odjednom voziš grobnik svaki vikend 
|
Ja na SX4 imam 205/60 16 Turanze er300 vec cetiri godine i vjerojatno imaju preko 70 tisuca. Tek su nedavno pocele pokazivat prve slabosti na mokrom ali su i dalje vozne. Na suhom su te gume dovoljno "sporty" za svaki normalni auto. Za noviju varijantu sam cital da su jos bolje, imaju slicnu oznaku. Mislim da su er330.
|
|
|