Citiraj:
Autor tux-scooby
Okej, maknimo se malo od teorije i pokusajmo sagledati kakva je situacija u stvarnosti. Mene konkretno zanima imas li ti neki auto iz oglasnika koji je ogledan primjer ovoga sto si gore nabrojao?
|
Nisam siguran da se smije linkati njuškalo, no evo primjer, pa obrišem ako bude problema:
http://www.njuskalo.hr/auti/opel-cor...-oglas-9924029
U sličaju da oglas nestane, radi se o Corsi C s Cosmo paketom opreme, mašina je 1.7CDTI koju proizvodi ISUZU i ima 126k km, godina proizvodnje je 2005. Cifru zaokružimo na 25 000kn. Kako je ovo primjer, ne očekujem kupiti vozilo po toj cijeni, bolje platim više za veću očuvanost, da kasnije nemam problema.
Evo kako to ja vidim. Mali gradski auto s do 7l potrošnje (uz šparanje) koji ako treba, povuče do 190-200km/h i ubrzava 0-100Km/h ispod 10s. Vozilo s jednim od najboljih međuubrzanja u klasi. Baca 130g/km CO2, pa i ako ga uvozim iz DE, platiti ću samo 6% trošarina, što je na tu sitnu vrijednost ništa. "Vidim" turbinu varijabilne geometrije koja je za tu mašinu overkill (radi čega su u Corsi D digli snagu na 125 konja), samo 1100 kila i više nego skromnu unutrašnjost. Stanem ja, koji frend i par torbi i ide se na put

Pola table dijeli s Astrom G i Astrom H, ima CAN kontrole CD30 mp3 auto radija itd.. A tu su i mali točkovi, mali izdaci, poslje 185mm gume postaje skupo