Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.01.2014., 04:30   #9283
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ne rikavaju bas tako auti da bi ti to bila zabava u slobodno vrijeme, osim ak ne dobis neki krs. Ne postoji moderan TD na kojem nemre crknut nest skupo i osnovne servise mozes na svima radit sam. Za popravke prije svega treba znanje i iskustvo, ostalo je manje bitno osim hardwarea i softwarea. I 7 litri je daleko od nerealnog za modernije diesle te snage u sl. autima.

Ne treba to nova tema za to pitanje. Nije bas da gradis sam doma novi auto u garazi, kak bi naslov teme mogao sugerirart.

Da.. zato sam i napisao u prvoj rečenici ono oko otvaranja nove teme, pročešljao sam "Automobile" i mislim da bi mnogima ovo bilo zanimljivo, kako su tu većinom mladi ljudi, a mnogi s puno želja i skromnih mogućnosti kao i ja.

Novčani limit sam odredio po nekom realnom studentskom budžetu koji je uz lagano šparanje od polaganja vozačkog ispita, kakav studentski posao i neku sitnu pomoć obitelji kod većine tu negdje, a to su i vozila koja smatram da ih se nitko nebi sramio voziti. Moderna, startna, šparna i (radi čega sam otvorio temu) nadam se uz nešto truda i volje, relativno povoljna za održavanje.

Cilj je izglasati najoptimalnije vozilo za osobu kakvu sam ranije opisao, jer kad se ušteđevina potroši.. rijetko će tko moći platiti koju tisući nekome za ruke.

Ovo treba biti jedan od onih projekata kako dorađujemo računala, mobitele i slično, ali na višoj razini. Meni osobno izazov, zabava i zadovoljstvo.

Puno toga se može napraviti sam, vozila jednog proizvođača između klasa često dijele mnoge dijelove, pa je često moguće osim izmjene diodica u plavo ugraditi putno računalo, omogućiti skrivene funkcije itd itd.. Mašine isto tako, gore spomenuta 1.7CDTI se primjerice ugrađuje i u Hondu Civic, jedna je od popularnijih mašina uopće i pretpostavljam da će time biti i dijelova. Kada nešto crkne, svi lete u servis, gdje im se često napravi više štete od koristi, a opet jedan elm327 ili bolje stn1110 mogu čuda napraviti..

Uglavnom, od nekud moram početi, ako se zaletim i kupim ono što mi savjetuje susjed (tokar, bravar koji je pročitao nešto u "Autoklub-u"), nisam napravio ništa. Ono što očekujem od teme je argumentirana rasprava među školovanim i objektivnim ljudima i to je to.

Što se potrošnje goriva tiče, na velikoj kilometraži očekujem i veću potrošnju, mašina radi, EGR ventil može biti zaštopan, dizne, svašta, a dok se ne popravi, troši

Ove dvije mašine 1.7CDTI (Isuzu) i 1.6CDTI (PSA) mi se za sada čine najboljim odabirom, po onome što sam čitao Isuzu je znao imati headgasket problem, no rijetko i odlazio je redovito anlaser, a PSA opet maleni filter za ulje koji bi se lako zaštopao i kako bi nedovoljno ulja podmazivalo turbinu, zaribala bi, što bi prouzročilo ogromne troškove.

Novi sam u ovome, ali eto, imam strašno puno volje, pa ako želite pišite, ako mod smatra da je tema bezveze, neka briše, nema problema
Pawzilla je offline   Reply With Quote