sve sobe su na istom katu, no naravno drugi su osigurači (ako to šta znači?), znalo se desit da jedan dio kuće nema struje jer je riknuo neki od osigurača.. ne znam da li to ima kakve veze, no sat je definitivno jedan jedini za cijelu kuću. no to sa strujom mi se ne sviđa jer već sam razvukao taj mrežni kabel skroz do prizemlja i izbušio pola kuće i sad uzimati nešto skroz drugo - ne bi htio. više bi volio iskoristiti taj mrežni kabel, kad je već razvučen
stanje u kući mi je ovako kao što piše gore na slici. sa time da je router, komp i satelitski receiver na trećem katu, a laptop (i uskoro iptv) u prizemlju. trenutno sam na t-comu no od nove godine prelazim na vip i uzimam njihov vip iptv, koji će biti u prizemlju.
no, zanemarimo sad taj vip i viptv, mene više zanima kako sad u ovih mjesec/dva (odužit će se taj prelazak na vip jer t-com nešto zeza) napraviti wireless u prizemlju. investiranje u nove routere mi se ne isplati jer imam loša iskustva sa većinom, ovaj edimax koji sad imam (koji nema wireless) mi se najbolje pokazao, radi ko sat i nikad nije "iskočio" kao t-comovi routeri.. pa kažem, htio bi ostati na njemu, samo kupiti tu kutijicu od 150kuna i napraviti wireless u prizemlju. ako je ikako moguće, ako je wireless u prizemlju nemoguće napraviti kroz tu kutijicu kako sam zamislio, onda neću ništa ni uzimati i čekati ću da vipovci dođu sa svojim modemom. nadam se samo da taj njihov modem ima podršku i za wireless, iako opet ako kažete da wireless sa trećeg kata ne može doći do prizemlja ,, onda opet problemi. užas
da rezimiram sad
trenutno - želim ostati sa svojim edimax routerom i eventualno dokupiti tu kutijicu, ukoliko bi radilo ovako kao što sam nacrtao gore na slici. ako neće radit, onda wireless u prizemlju još neću raditi
za mjesec/dva (kad se sredi sa vipom) - dobit ću novi njihov modem, koji pretpostavljam ima 4 utora i wireless, njihov modem bi bio na trećem katu, kao i kompjuter i satelitski receiver,dok vip tv i laptop u prizemlju. dakle, ta 4 utora od vipovog modema bi iskoristio ovako - 1 bi išao meni na komp (3.kat), drugi bi išao za sat tv (3.kat), treći bi išao na vip tv prizemlje (mrežni kabel), a četvrti bi ostao prazan ako njihov router ima wireless za laptop, ako taj wireless ne bi dokučio do prizemlja onda ću jednostavno spustit mrežni kabel do dole..
ako sam u nečemu fulao i to tako ne može, ispravite me