bok
ovako u zadnje vrijeme mi se akumulator vrlo brzo isprazni... auto zna stajati po 5-6 dana na mjestu i nakon toga se akumulator isprazni....
akumulator je star 2 godine i ne vjerujem da je neispravan ali nisam 100% siguran.
sada sam akumulator napunio i vratio nazad u auto i išao sam mjeriti sa univerzalni instrumentom dali gdje vuče struju ali prema očitanju nigdje ne gubi struju. uvijek piše 0.01 ampera... i onda sam tako ostavio sve prikopčano , malo zatvarao, otvarao vrata, zaključavao da vidim dali dobro mjeri i stvarno je dobro očitanje jer recimo kad otvaram zatvaram vrata onda prikazuje 0.20 ampera
i onda sam opet sva vrata zatvorio i tako ostavio nekoliko sati i sad kad sam se vratio opet piše 0.01 ampera pa mogu pretpostaviti da ne gubi struju ?
Te sam dodatno danas opet prikopčao instrument i upalio auto odmah ujutro i dok je auto hladan, instrument pokazuje 14.4 - 15v tj. da alternator normalno puni. nakon par minuta uglavnom stoji na 14.4-14.5 v.
koji bi još uzroci mogli biti za gubljenje struje ili brzo pražnjenje akumulatora ?
hvala