Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.12.2013., 10:02   #9215
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Gle, zakon je isti i kod nas i kod drugih. Blesav ili ne, takav je i valja ga se pridržavat. Meni je blesavo što mi je na svakih par sto metara u ulici ležeći policajac i što mi ovjes trpi, al jebga, tak je kak je. Ja sam polagao 90. godine. I meni je instruktor govorio da dok sam u kružnom toku dajem lijevi žmigavac da dam drugima do znanja da nastavljam po kružnom, a da pri izlasku dajem desni. I ja sam se toga držao. Ali, to ni u onoj a bogme ni u ovoj državi nije nigdje upisano u zakonu što sam kasnije skužio. Prije da je to bio neki običaj. Al na zagrebačkom rotoru ti davanjem lijevog žmigavca daješ ostalima do znanja da mijenjaš traku, pošto su tri trake u igri, tak da ak to tamo napraviš, samo zbunjuješ ostale sudionike u prometu ako se nakon davanja lijevog ne prestrojiš.

Koja je razlika između tipa koji je ušao sa Lučkog u desnu traku i vozi se po rotoru u želji da izađe na Jadranski most i tipa koji je sa Av. Dubrovnik ušao u desnu traku u želji da izađe na Lučko? Nikakva. Ti sa srednje trake moraš propustit i jednog i drugog. Nemre ovaj kaj je ušao sa Lučkog bit kreten a ovaj kaj je ušao s Av. Dubrovnik nebit.
U svakom slučaju, da si imao udes neki dan, ti bi bio kriv da ne možeš bit krivlji. Ak nemreš izać, produži još jedan krug. Bolje i to nego strpat sebe ili nekog drugog u bolnicu, ili nedaj bože na groblje.
Opet cemo raspravljat o voznji u rotoru...

1. Razlika izmedju ulaska na Luckom i ulaska na Av. Dubrovnik je sljedeca... Pogledaj na Google Mapsima rotor iz zraka... Skuzi da kada ulazis sa Luckog, imas tri ulazne trake - lijeva traka te baca na unutarnju traku rotora, srednja traka te baca na srednju traku rotora, a skroz desna traka te baca ili u vanjsku traku rotora ili na izlaz za Remetinec... Kod ulaska na Av. Dubrovnik, lijeva traka te baca na srednju traku rotora, a srednja traka te baca na vanjsku traku rotora... Nije vidljivo dok nisi na rotoru...

2. Rekoh vec da mi je jasan dio sa zakonima i da cu ja bit kriv... Realno gledano, ja se prestrojavam kada izlazim iz rotora, jel tako? Hocu necu, moram se prestrojit iz srednje u vanjsku i onda iz vanjske van... Samo, cemu onda idemo na dvije izlazne trake prema spojnoj cesti? Taj dio je recimo van svake pameti ako cemo rec da onaj iz vanjske trake moze kruzit unedogled... U ovom konkretnom slucaju, ili je losa horizontalna signalizacija u rotoru ili je zakon pisan lose, trece opcije nema...

3. Lijevi zmigavac u rotoru nema veze sa prestrojavanjem, vec sa davanjem do znanja da namjeravas malo vise kruzit po rotoru... Na kraju krajeva, ako ces kruzit po rotoru iz vanjske, sto se ne bi prestrojio u srednju pa kruzio (eto ti tvog prestrojavanja)? Ili, ako vec mislis kruzit iz vanjske, onda lijepo daj zmigavac, pa da te onaj koji vozi po srednjoj traci i vidi? No izgleda da je kultura davanja zmigavaca opcenito izumrla kad ni na normalnoj cesti kod najobicnijeg prestrojavanja nitko ne daje zmigavce...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4