Gle, zakon je isti i kod nas i kod drugih. Blesav ili ne, takav je i valja ga se pridržavat. Meni je blesavo što mi je na svakih par sto metara u ulici ležeći policajac i što mi ovjes trpi, al jebga, tak je kak je. Ja sam polagao 90. godine. I meni je instruktor govorio da dok sam u kružnom toku dajem lijevi žmigavac da dam drugima do znanja da nastavljam po kružnom, a da pri izlasku dajem desni. I ja sam se toga držao. Ali, to ni u onoj a bogme ni u ovoj državi nije nigdje upisano u zakonu što sam kasnije skužio. Prije da je to bio neki običaj. Al na zagrebačkom rotoru ti davanjem lijevog žmigavca daješ ostalima do znanja da mijenjaš traku, pošto su tri trake u igri, tak da ak to tamo napraviš, samo zbunjuješ ostale sudionike u prometu ako se nakon davanja lijevog ne prestrojiš.
Citiraj:
Ulazak sa Av. Dubrovnik i izlazak na Luckom se i ide po vanjskoj traci, to je prvi izlaz nakon sto si usao uostalom...
|
Koja je razlika između tipa koji je ušao sa Lučkog u desnu traku i vozi se po rotoru u želji da izađe na Jadranski most i tipa koji je sa Av. Dubrovnik ušao u desnu traku u želji da izađe na Lučko? Nikakva. Ti sa srednje trake moraš propustit i jednog i drugog. Nemre ovaj kaj je ušao sa Lučkog bit kreten a ovaj kaj je ušao s Av. Dubrovnik nebit.
U svakom slučaju, da si imao udes neki dan, ti bi bio kriv da ne možeš bit krivlji. Ak nemreš izać, produži još jedan krug. Bolje i to nego strpat sebe ili nekog drugog u bolnicu, ili nedaj bože na groblje.