Citiraj:
Autor calypso
Procitat, ne odgovorit odmah, procitat nakon sat-dva, onda vec mozes odgovorit u malo smirenijem tonu... BTW., ne trollam, pisem sto mislim, ne bi trebalo bit zabranjeno...
|
Mrzim kad ekipa lupi prvo šta im je na pameti a NE PROČITA UOPĆE POST KOJI QUOTA. Dakle, ti pametuješ Ivanu da se smiri i pročita pa onda odgovara, A TI TO NISI NAPRAVIO, nego još pišeš nebuloze. GJ for You my boy....
Citiraj:
Autor calypso
Fizika je fizika, svaka guma kada ju masa vozila pritisce na podlozi je zapravo pravokutnik odredjenih dimenzija... Uza guma znaci da vozilo jace tlaci podlogu ispod sebe jer imas istu masu koja pritisce manju gaznu povrsinu... Sad, ne treba bit prevelik mudrac za shvatit da ces sa uzom gumom imat malo bolji grip... Nema bas neke veze sa ovjesom... Slazem se da je za suhu podlogu, puno bolje imati malo siru gumu (ovisno o tezini vozila i brzini voznje)... Mislim da se previse oslanjas na elektroniku u autu... 
|
Lol. Veći grip sa užom gumom?

Ahahahhaa, vidim imam posla sa iskusnim vozačem

Grip koji auto postiže je također u velikoj zavisnosti podešenosti ovjesa u odnosu na podlogu te širine gume i materijala iste. Formula ima tako široke gume jer bi imala bolji grip sa upola užima? Ili?

Elektronika u autu, što je to? To ti ja ne koristim

Nisam ja ko neki tu koji voze 300 u rotoru i mijenjaju trake ko ludi
Citiraj:
Autor calypso
Sto se tice fame o bubrezima i niskoprofilnim gumama, vozio sam Citroen XM dosta dugo... I iako je auto superudoban, na 195/65/R15 je bio puno udobniji nego na 205/60/R15... Daleko od toga da sam ostavljao bubrege okolo, ima on svoj hidropneumatski ovjes koji rjesava te stvari, no eto, osjetio sam ipak malo pojacano cupkanje kada je bio na sirim i samo malo nizim gumama koje inace idu na jace modele XMa uredno...
|
E svaka ti čast ako si ti osjetio razliku između 195/65 15 i 205/60 15, ti si onda fenomen prirode, osjetiti 1% manju gumu u promjeru, fantastično

, pogotovo na xmu....
EOD jer ovo je pointless, smijat ću se 10 dana ako pročitam još ovakvih smijurija.
Citiraj:
Autor 1v@n
Moram priznati da prvi put čujem da je guma pravokutnik, ali ajde. 
Možda bi se trebao njima javiti.
http://www.autoblog.com/2012/04/09/m...-wheel-theory/
Jesi se vozio u Miniju (starom) ili Smartu?
Mini ima 13" kotače, 155 širine, ako i toliko. Smart ima 145 ili 155 naprijed i 175 otraga. Bubrege hvataš okolo po kabini. Zašto? Zbog ovjesa, kao što ti je Jopis rekao već
|
Lako je to nekom normalnom objasniti, ali trollovima i ekipi koja je vozila 1 i pol auto u životu po 2 ceste, baš i nije

Btw, mini ima 145 R10 gume stock, ko na tačkama

, tek poslije u fejsliftovima je dobio 165 R12 gume
Citiraj:
Autor esc
ja sam u pravu i calipso i gotovo
normalno da ima i ovjes,lako na bmw ili mercedes stavit šta god hoćeš
|
Lol, već vidim novog kandidata za ignore listu.
Ili argumentirano raspravljaj i piši smislene stvari ili ću te reportat za flejm i trollanje po temi pošto ovako idiotsko pisanje nema nikakvog smisla.
Pročitaj što sam pisao btw, ako misliš sudjelovat konstruktivno u raspravi.