Citiraj:
Autor calypso
Recimo Audi A6 C5 (onaj sa kraja devedesetih), uredno je imao 195/65/R15, dok recimo Allroad (isto C5 generacija, dakle 2000-2005) ima 235/45/R17 pa cak i R18 felge ako ih stavis i nikom nista...
|
Dvoumio sam se uopće odgovarati ili ne, jer ne znam dal si troll ili ti uistinu ozbiljno pišeš neke stvari -.-
Da, i? Znam ja dobro koje gume idu na što, al to nema nikakve veze sa tim što si ti quotao, tj mojim pitanjem lowrideru

Drugi put pročitaj što sam pitao lowridera, pa će ti bit jasno i zašto. Pitanje je bilo točno i konkretno usmjereno na to što je napisao 225/45 17 - 225/45 18. Pročitaj i njegov odgovor, tj objašnjenu grešku, pa će ti biti jasnije o čemu se radi...
Citiraj:
Autor calypso
Inace, ne znam tko se bio nasmijao na onaj post gdje je netko rekao da za zimu treba imati malo uze gume... To je recimo istina, treba imat malo uze gume za snijeg...
|
Ja sam se nasmijao jer je to glupost stara 30-40 godina. To za uže gume na snijegu vrijedi
ISKLJUČIVO za vožnju po neugaženom snijegu only. A koliko se vremena zimi vozi isključivo po neugaženom snijegu, a koliko po kiši, bljuzgi, suhoj cesti, utabanom snijegu, očišćenoj cesti? Za sve to drugo, osim neugaženog snijega bolje su ajmoreć NORMALNE gume, dakle one propisane od strane proizvođača za taj model auta s tim motorom i ovjesom

Tako da, bullshit, previše gledate rallye
Citiraj:
Autor calypso
Inace sto je guma visa, to je meksa i bolje 'upija' cestu, tako da je i taj dio istinit, pa kolko god se smijali tome...
|
No shit sherlock

Istina, ALI....
Znači na neku npr 5icu E60 sa ovjesom složenim za 18ice ili 19ice rezon je stavit 15ice (koje niti ne idu gore zbog dimenzija kočionog sustava) balonke jer je auto udobniji? Udobnost automobila prvenstveno ovisi o podešenosti ovjesa i kvaliteti podloge po kojoj se vozi.
Citiraj:
Autor calypso
Mislim da tu nema uopce previse razgovora, uzmi niskoprofilnu gumu i reci kako bubrezi... 
|
Yea right, pročitaj gore

Nije ista stvar nabit 205/40 17 na ibizu 1.2 na kojoj je serijala 185/60 14, kao npr imat stock 225/50 17 ili 245/40 18 na E60 sa npr M ovjesom... Ili recimo na kod nas toliko isfuranom golfu dvojci dizelu, koji je drven sam po sebi i na stock 175/70 13, kad ekipa stavi 195/50 15, pa normalna stvar je da je tvrd i da nabija, kad nabija i na 13icama....
Fama o niskoprofilnim gumama i bubrezima je isto jedna napuhana glupost iz vremena odprije 20+ godina....