View Single Post
Staro 29.12.2013., 19:04   #830
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
hvala decki na savjetima..

ovo s njuskala bi bilo taman, samo su ventovi drukciji.. moj nije turbinski :=

90mm mi treba vent.. ovo je grafa

probao sam neke kombinacije, i zacudo najbolje hladi stari zalman vf7000..
stavio sam malo manji vent sa 4850 grafe na hladnjak od 6950 i to jedva hladi, zalman bolje.. probao sam sa 80 cm coolerom za kuciste, najgora opcija probao sam sa tim malim od 4850 i iznad njega veliki 12 cm - prilicno lose

zalman na idleu je od 40 - 50, ovi ostali pokusaji na defaultnom hladnjaku sa raznim vetnovima - 60-ak pa na vise..
a lijepo ociscen cijeli hladnjak sad.. pasta nova i ne hladi nis.. tko bi reko da je vent toliko bitan u cijeloj porici..
a doduse, nije ni cudno, kad se defoltni vent vrti preko 4000k i jedva onda hladi nesto..

ugl.. najlakse bi mi bilo montirat neki 90 mm vent na hladnjak od 6950..
obzirom da su mi nepoznate takve radnje - mogu li nac nekakav vent u linksu recimo? imate kakvu preporuku?

Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
A dok ju držiš na zalmanu, undervoltaj i neće bit tako vruća.

malo sam se igrao sinoc, al nije radilo neku razliku..

spustam i frekvencije istovremeno?

spustio sam bio sa 1.094 na 1.00.. maximalne frekvencije isto smanjio sa 1250 na 1100 i 800 na 700 memu.. tako nekako je bilo.. temp prakticki isti k..

nisam na ti s tim voltazama, nit s undervoltanjem pa neznam sto kako i koliko..?
zapravo.. grafa mi se sama "baca" u power saving mod, pa smanji taktove na 250 - 150 i 0.9 voltazu.. tada je temp ispod 40..

Zadnje izmijenjeno od: M.U.P.. 29.12.2013. u 19:21.
M.U.P. je offline   Reply With Quote