Citiraj:
Autor jopis
Koji to auto ima tako ogromno odstupanje u promjeru kotača? Inače na 225/45 17, kod auta koji imaju i 18ice u ponudi ide obično 225/40 18 radi zadržavanja što približnijeg promjera kotača.
Upisivao si gume naknadno ili na registraciji?
|
Recimo Audi A6 C5 (onaj sa kraja devedesetih), uredno je imao 195/65/R15, dok recimo Allroad (isto C5 generacija, dakle 2000-2005) ima 235/45/R17 pa cak i R18 felge ako ih stavis i nikom nista...
Inace, ne znam tko se bio nasmijao na onaj post gdje je netko rekao da za zimu treba imati malo uze gume... To je recimo istina, treba imat malo uze gume za snijeg... Inace sto je guma visa, to je meksa i bolje 'upija' cestu, tako da je i taj dio istinit, pa kolko god se smijali tome... Mislim da tu nema uopce previse razgovora, uzmi niskoprofilnu gumu i reci kako bubrezi...
I jos samo da spomenem da me sad maloprije skoro jedan krele pokupio na rotoru... Naravno da je isao iz vanjske trake radit krug, samo sto je ovaj put veliki guzvanjac bio na rotoru, tako da su sve tri trake bile pune... I nist, tri auta prije mene izletila iz srednje trake, tri iz vanjske trake, ja idem iz srednje van na Jadranski most, a kreten iz vanjske ide u mene... Sto je najsmjesnije, auto ispred kretena je bio Policijski Skodilak i on iz vanjske trake otiso na Jadranski most...