Citiraj:
Autor 1v@n
Pod odgovornost mislim da nećeš kriviti stp ako ti počnu puno ranije odlaziti dijelovi ovjesa i sl. rezultati stavljanja (pre)širokih i (pre)velikih guma i kotača.
|
Svakom normalnom je to jasno i logično da ako si povećao opterećenje na ovjes da će kraće trajati. Kakve veze ima stp s tim? Ili da oni odgovaraju što su naše ceste u katastrofalnom stanju također?
Citiraj:
Autor 1v@n
Slučaj gdje je poznanik na Golf 2 (opet Golf) stavio 225/x/17 i onda se čudio da kak ne može okrenuti volan na mjestu (kepec od metar i pol i 45 kila koji je tek položio vozački).
|
To uopće nije dozvoljena dimenzija kotača na g2. 15" je max bez atesta.
Citiraj:
Autor 1v@n
Eto, dakle sve dimenzije guma i kotača određene za pojedini model vrijede bez obzira na verziju modela.
|
Naravno, već objašnjeno i rečeno x puta.
Citiraj:
Autor 1v@n
Brabus nije SERIJSKI model? O čemu ti pričaš? Brabus su 2 paketa opreme koji idu samo uz 98 KS turbak. Razlika od ostalih modela je u Monoblock VI felgama, 10mm spuštenom sportskom ovjesu, malo kože unutra i par Brabus znački. Nije to kao kod pravog Mercedesa 
|
Ne bih znao, tj nisam to znao za kvazi brabusa, budući da me ti poluautomobili nisu nikad zanimali

. Znamo svi što i tko je Brabus pa sam logično zaključio da je ista stvar i s tim sepetićem.
Citiraj:
Autor 1v@n
Da se stavi taj Brabusov set od 175/50/16 naprijed i 225/35/17 otraga, rasturilo bi auto 
|
Pa ako ima 'sportski' ovjes ne bi. Nitko normalan neće na klasični ovjes natrpat ultra niske i široke kotače. Doduše, ima toga ne samo kod nas nego svud po svijetu i previše, ali to je idiotarija na n-tu. Logično je da ako se stavljaju takvi kotači da se promijene (barem) federi i amortizeri, tj da se stave niži federi i krući amortizeri.
Citiraj:
Autor 1v@n
Na prvom tehničkom su upisalii u knjižicu da su na autu sve 4 gume iste, i to uzeli dimenziju užih, prednjih guma. Toliko o tim katalozima...
|
To što lajbek na tehničkom 'ima 58g' i nesposoban je raditi svoj posao - izaći vani i pogledati dimenzije
svih kotača na vozilu, što mu je inače OBAVEZA, te provjeriti u katalogu ili online arhivi vozila cvh da li ti kotači odgovaraju za to vozilo, to nema nikakve veze sa 'toliko o tim katalozima'

Katalog nije kriv za nesposobnost djelatnika stp-a

Gledam ja takvog jednog već 12 godina