Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.12.2013., 02:30   #9161
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Znači, tebi se stavlja na odgovornost, ako na tu Fiestu 1.0 staviš felge i gume od Fieste ST?
Koliko sam vidio na raznim stranicama gdje ima tih informacija, ističu OEM dimenzije i replacement dimenzije. Kod nas je onda svejedno, sve možeš upisati u knjižicu bez ikakvih problema? Gdje onda doć do informacija iz tih kataloga? Samo na "ako prođe, prođe"?

http://www.wheel-size.com/size/ford/fiesta/2007/

Ovdje je recimo 195/45/16 dozvoljen za 1.6, ali ne i za ST.
Dafuq, kakva odgovornost, pa nisi ugradio turbinu ako si stavio veće kotače
Pa moraš ih upisati, stavio ti od ST-a ili od 1.0 gore...
I lol, prelol za takve online bullshit stranice. Ili je tebi logično da si mogao kupit 1.6 sa 16icama a ST-a koji je serijski dolazio s njima, ne
Katalog sa dimenzijama na stp-ima je naravno 99% usklađen sa dimenzijama u katalozima proizvođača, jasno ko dan da su to kako ti kažeš oem dimenzije...
Ne možeš SVE upisati, samo dimenzije za SVE fieste2 na fiestu2, ne možeš upisati felge koje su išle na fiestu4 na fiestu1....
Do informacija dođeš kao i svaki normalan čovjek - na stp-u - dobar dan, jel bi mi htjeli reći koje sve dimenzije kotača mogu staviti na svoje vozilo a da su dozvoljene i upisive u prometnu bez atesta. Hvala, bok.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pričam o OEM felgama i dimenzijama guma. To je ono što dobiješ na konfiguratorima pod standardnu/dodatnu opremu.

Dakle, dimenzijama koje su odobrene od strane proizvođača za pojedinu verziju istog modela jer je auto sigurnosno testiran na taj način.

Mislio sam da su samo te dimenzije automatski odobrene i od strane stanica za tehnički pregled auta, tj. da se za neku drugu dimenziju mora raditi atest.

Jopis kaže da nije tako i da stanica ima neki svoj katalog, pa eto, naučih nešto novo

Recimo, da na svog Smarta odlučim staviti dimenziju guma koju ima Brabus model, morao bih promijeniti kompletni prednji i stražnji dio, inače bi gume virile van auta, što nije dozvoljeno
Jao koliko gluposti. Brabus nije SERIJSKI automobil Prvo to naučiti razlikovati, a onda će biti jasnije i što su SERIJSKE dimenzije kotača...
Normalno da ako stavljaš neku bolesnu dimenziju koja je bila dozvoljena za neki SERIJSKI top model te izvedbe automobila, moraš promijeniti i blatobrane tj stavit od tog top modela ili vadit rubnjake van ako je ta dimenzija van gabarita automobila
Mislim, wtf, buniti se protiv sasvim ok propisa, jer su dozvoljene STOCK dimenzije, dok se u njemačkoj može upisati SVE što dozvoli kontrolor na stp-u VIZUALNIM pregledom Ili ti to ima više smisla

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Novi 306 turbak 155ks sa senaesticama ide 215 i 8s do 100 a sa debljim sedamnaesticama 210 i 8.4s. Cisto da se dobije nekakav dojam.
Koji novi 306 turbak? Koji je to automobil?
Da, to je sasvim logična stvar jer su u pravilu veći kotači nešto sitno teži, te se tako dobije veća ovješena masa na kotačima što rezultira utjecajem na isporučenu snagu na kotače.