Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.12.2013., 18:50   #9082
esc
Lynnfield
Moj komp

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Nije toliko komplicirano... U pravilu, ako ides na prvi izlaz, onda drzis skroz desnu traku... Ako ides na prvi sljedeci izlaz, onda drzi srednju traku ako nisi vican prestrojavanju u rotoru... Ako ides na drugi sljedeci izlaz, drzi lijevu traku i prestroji se u desnu traku nakon sto prodjes prvi sljedeci izlaz...

U konkretnom slucaju, ako dolazis sa Luckog...
  • drzi desno ako ides prema Remetincu, recimo da tamo nemas sta trazit, pa onda ne kompliciraj...
  • drzi srednju traku ako ides u Novi Zagreb (Avenija Dubrovnik)... NI U LUDILU NEMOJ IC NA JADRANSKI MOST IZ TE TRAKE (to ce biti skroz desna traka u rotoru) JER CE TE NETKO POKUPIT!!!! AKO SE ZAJEBES, DRZI LIJEVI ZMIGAVAC KAD PROLAZIS PORED IZLAZA ZA AV.DUBROVNIK!!!!!!!!!!!!!!!!
  • drzi skroz lijevu traku ako ides na Jadranski most... Bilo bi mudro prestrojit se u desnu traku odmah nakon izlaza za Av. Dubrovnik...

Moras shvatiti ovdje da se u rotoru smije prestrojavat, i da rotor sa tri trake ima samo jednu izlaznu (desnu)... Problem je sto svaki izlaz rotora ide na dvije trake na spojnoj cesti... Drugim rijecima, ekipa koje se vozi u skroz desnoj traci ce izaci u blizu traku, dok ce oni koji vode po srednjoj traci u rotoru izabrati lijevu traku spojne ceste... Upale zmigavac, naprave kratko prestrojavanje iz srednje u desnu i onda ... puf, nadju se u lijevoj traci spojne ceste... MNOGI VOZACI koji nisu iz ZG to ne razumiju i onda rade krug iz skroz vanjske trake sto je ravno samoubojstvu...

Ovako, da se razumijemo, ovo je prijedlog nacina kako ne napravit sudar u rotoru sa vise traka... Moguce da ce se naci 50 razlicitih prijedloga, ali moj savjet bi ti bio da ako se zafrknes kod izlaska ili ako moras raditi puni krug u rotoru (u bilokojem slucaju), slobodno drzi lijevi zmigavac dok ne dodjes do dijela kada trebas izac, onda daj desni... Nitko ti to nece uzeti za zlo, neces ispast pi*kica, al ce svi jako dobro znati sto radis i koje su ti namjere...

I da, nije sramota izaci na izlazu na kojem nisi planirao ako to nece prouzrociti sudar katastrofalnih posljedica po tebe i tvoje putnike... Racunaj da ako vozis po vanjskoj traci i ne izadjes na svom izlazu te netko radi ono kratko prestrojavanje iz srednje trake rotora o kojoj sam ti gore govorio i ulazi u lijevu traku spojne ceste, riskiras da ostanes bez lijeve strane tijela, sina/kceri, a mozda cak i na tramvajskim tracnicama sa cijelim drugim autom na sebi... Vidio sam par totalno debilnih situacija na tom rotoru (a i sam se nasao u njima), tako da je sve iz iskustva... Cudom se cudim sto nema sudara na tom rotoru...

Sigurnost prije svega!!!
išao sam u aveniju dubrovnik,čekaj kako ima samo jednu izlaznu,ima više,tj. kaj nema teoretski koliko traka toliko izlaza,dakle 3
kad sam jednom išao krajnje desno tamo su oni neki mali ivičnjaci
i ako se ja vozim u srednjoj moram pustit dakle ove desne ako ja izlazim,to možda nekad znači da se moram i zaustavit a to je isto opasno
najbolje je onda čekat da bude šta manje auta u rotoru i držat se sredine

mislim ti rotori su dobra stvar,u karlovcu ih ima sad sve više ali svi imaju samo jednu traku,ubrzaju promet za razliku od semafora
ima tamo isto jedan rotor blizu arene zagreb,neznam kak se zove taj dio,možda remetinec,tamo nema nikakvih crta,a ono kaže brat je*** šta je ovaj širok
esc je offline   Reply With Quote