Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.12.2013., 19:39   #9063
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
zaznut je onaj rotor u zagrebu,od 3 puta do sad dva puta sam se zeznuo,ima tko skicu kakvu da malo detaljnije proučim...jednom sam došao skroz desno a ono ta traka samo za desno a ne i za ulazak u rotor jer sam trebao skrenut na drugi izlaz,i jednom sam uletio pred auto a ovaj stvarno dosta brzo vozio u rotoru i izlazio sa rotora tako da sam ga zatvorio očito,nisam procijenio dobro...koliko kod ti dobro vozio ako neznaš kamo baš točno ideš i još voziš nepoznatu cestu uvijek je opasno,nisam ni bio baš pri sebi
prebrzo se vozi definitivno,i ja isto nekad prebrzo kad znaš valjda svaku rupu i prednost pa znakove uopće ni ne gledam,onda dođeš tamo gdje treba gledat znakove i nastane problem
Nije toliko komplicirano... U pravilu, ako ides na prvi izlaz, onda drzis skroz desnu traku... Ako ides na prvi sljedeci izlaz, onda drzi srednju traku ako nisi vican prestrojavanju u rotoru... Ako ides na drugi sljedeci izlaz, drzi lijevu traku i prestroji se u desnu traku nakon sto prodjes prvi sljedeci izlaz...

U konkretnom slucaju, ako dolazis sa Luckog...
  • drzi desno ako ides prema Remetincu, recimo da tamo nemas sta trazit, pa onda ne kompliciraj...
  • drzi srednju traku ako ides u Novi Zagreb (Avenija Dubrovnik)... NI U LUDILU NEMOJ IC NA JADRANSKI MOST IZ TE TRAKE (to ce biti skroz desna traka u rotoru) JER CE TE NETKO POKUPIT!!!! AKO SE ZAJEBES, DRZI LIJEVI ZMIGAVAC KAD PROLAZIS PORED IZLAZA ZA AV.DUBROVNIK!!!!!!!!!!!!!!!!
  • drzi skroz lijevu traku ako ides na Jadranski most... Bilo bi mudro prestrojit se u desnu traku odmah nakon izlaza za Av. Dubrovnik...

Moras shvatiti ovdje da se u rotoru smije prestrojavat, i da rotor sa tri trake ima samo jednu izlaznu (desnu)... Problem je sto svaki izlaz rotora ide na dvije trake na spojnoj cesti... Drugim rijecima, ekipa koje se vozi u skroz desnoj traci ce izaci u blizu traku, dok ce oni koji vode po srednjoj traci u rotoru izabrati lijevu traku spojne ceste... Upale zmigavac, naprave kratko prestrojavanje iz srednje u desnu i onda ... puf, nadju se u lijevoj traci spojne ceste... MNOGI VOZACI koji nisu iz ZG to ne razumiju i onda rade krug iz skroz vanjske trake sto je ravno samoubojstvu...

Ovako, da se razumijemo, ovo je prijedlog nacina kako ne napravit sudar u rotoru sa vise traka... Moguce da ce se naci 50 razlicitih prijedloga, ali moj savjet bi ti bio da ako se zafrknes kod izlaska ili ako moras raditi puni krug u rotoru (u bilokojem slucaju), slobodno drzi lijevi zmigavac dok ne dodjes do dijela kada trebas izac, onda daj desni... Nitko ti to nece uzeti za zlo, neces ispast pi*kica, al ce svi jako dobro znati sto radis i koje su ti namjere...

I da, nije sramota izaci na izlazu na kojem nisi planirao ako to nece prouzrociti sudar katastrofalnih posljedica po tebe i tvoje putnike... Racunaj da ako vozis po vanjskoj traci i ne izadjes na svom izlazu te netko radi ono kratko prestrojavanje iz srednje trake rotora o kojoj sam ti gore govorio i ulazi u lijevu traku spojne ceste, riskiras da ostanes bez lijeve strane tijela, sina/kceri, a mozda cak i na tramvajskim tracnicama sa cijelim drugim autom na sebi... Vidio sam par totalno debilnih situacija na tom rotoru (a i sam se nasao u njima), tako da je sve iz iskustva... Cudom se cudim sto nema sudara na tom rotoru...

Sigurnost prije svega!!!

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4