View Single Post
Staro 21.12.2013., 00:07   #304
Gen1us
Premium
Moj komp

Gen1us's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da, to bi bio ispravni postupak tj. pretvaranje jednog porta u wan,
kako u tvojoj situaciji ne treba nikakva "pamet u 2. uređaju radi i ovo:
- samo spojiš Lan kabelom oba uređaja
- neka im je različita ip adresa, to si već napravio
- ugašen DHCP Server na 2. uređaju, to si već napravio
- kako kontrola u web konfigu onemogućuje slijedeće, odradi to na način da napraviš:

a) Backup konfiga na komp

b) nađi gdje se spominje Gateway (mislim da je na dva mjesta) i promjeni da je ip od 1. uređaja (192.168.1.1),
evo iskopao, u dhcs.ini, linija "pool config name=LAN ..." neka ti je gateway=192.168.1.1 server=192.168.1.1,
u dhcr.ini, linija "modify name=LocalNetwork_to..." neka je giaddr=192.168.1.1,

c) preko Restore funkcije ubaci izmijenjeni konfig u uređaj

Ako se želiš više igrati onda nađi CLI dokumentaciju na netu (ono preko telneta ), imaš u detalj opisane mogućnosti, komande, ... u CLI ju se može postaviti šta želiš i ono čega u web konfigu nema, pa i ovo poviše ...
Eej! Uspio sam ali nisam mogao prije javit jer sam ostao bez neta!

Uglavnom osim onog svega sto sam vec prije napravio nisam slozio da UVIJEK DODJELJUJE ISTE IP ADRESE, ne mogu sada naci gdje je to bilo smjesteno. Samo sam stavio check u kvadratic. Gataway nisam nikako ni mijenjao.

E sad bilo je odlicno, imao sam internet po cijelom stanu na max brzini i radili su LAN portovi na oba modema. Onda je dosao problem sto mi nije radio AMIS TV spojen na modem2. Pokusao sam zamijenit modeme, bla bla i sve skrsio. Sad sam zvao sluzbu za korisnike u ponoc jer nisam mogao napraviti hard reset od doma (kaos). Rekao mi je da mi ne moze dat njihov firmwire i da njihov TV radi na obican internet signal ali je potrebno da dolazi sa NJIHOVA modema.

Uglavnom hvala decki. Smislit cu nes

P.S. Sa onim softwareom koji sam stavio i FW 6.2 sva 4 porta se postavljaju u LAN portove, nema IPTV port to meni nije problem jer sam na AMISU

Zadnje izmijenjeno od: Gen1us. 25.12.2013. u 18:20.
Gen1us je offline   Reply With Quote