Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.12.2013., 13:36   #8942
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Za sebe govorim, termin "poluproizvod" sam koristio jer su ju tako prozvali na temi. Ja ih imam i ne vidim razlog da se sramim što ih imam. Imao sam i bolje i lošije.
Nemaš se šta sramiti što imaš sava gume. Ne kupuju se gume zbog ponosa/srama.

Citiraj:
..... ali po zimi će svaka guma poslužiti i biti nekoliko puta sigurnija od ljetne.
Ovo je istina jedino u ekstremnim zimskim uvjetima.

Citiraj:
A mit o savi nije stvoren, nego imaš opciju ići gnjaviti se u Sloveniju za 50€ kupit gumu po izboru ili ovdje u lokalnom trgovačkom centru za iste pare kupit savu kojima su police zatrpane za iste novce i ne gnjavit se. Uvijek sam kupovao gume u Slo, ali dobiti nove zimske gume i kupovat nove na njih - zašto. Nisu špic kvalitete, ali ja ću se sigurno vozit po zimi bez obzira što guma ima tendenciju proklizavanja na kiši. Opet sam nekoliko stepenica iznade ekipe koja se vozi na ljetnima, a vjeruj - mnogo ih je.
Kad se zabiješ u nešto/nekoga, onda ti nije bitno što si nekoliko stepenica iznad ekipe sa ljetnim gumama.
Zašto kupiti bolje gume? Zbog sigurnosti.

Da se mene pita, uveo bih oznake na gume, kao u formuli 1. Ako imaš ljetnu oznaku, poslije nekog datuma, odmah isključivanje iz prometa i kazna. Uz zvanje pauka i taksija. Pauk da odveze auto kod vulkanizera, gdje odmah moraš kupiti gume, a taksi da te odveze doma po paprenoj cijeni. Baš me zanima koliko bi onda bilo auta sa ljetnim gumama na cesti. Naravno da bih kontrolirao nasumce izabrana vozila sa zimskim gumama, da ne bi neko krivotvorio oznake. .

Uostalom, svi se žale na cijenu guma, a voze aute od 5000+k eura, cugaju po kafićima, ide se u kino, imaju se ajfoni.....