Citiraj:
Autor fishkal
Dakle svaki proizvod koji nije top kategorija je poluproizvod? Pretjerujete.
Za područja s više snijega sava je sasvim solidna guma. Isto tako i za normalnu gradsku vožnju. Da ima boljih posebno po mokrome, ima. Ali za svoju cijenu su ok gume.
|
Za sebe govorim, termin "poluproizvod" sam koristio jer su ju tako prozvali na temi. Ja ih imam i ne vidim razlog da se sramim što ih imam. Imao sam i bolje i lošije.
Postoje lošije, postoje bolje, ali nijedna nije bezgrešna jer da je onda bi evolucija gume prestala - bila bi jedna guma koja je jednostavno najbolja i samo ta bi se proizvodila. Kao što imaš samo jedan upaljač na bnezin. Nema boljeg, nema adekvatne konkurencije.
Citiraj:
Autor Bono
Ne ja tvrdim da se mozes s boljim gumama od Save voziti normalno, znaci bez divljanja, ali ne ko po jajima gdje ocekujes da ce Sava svako malo proklizati. Poluproizvod je u smislu da je Montero 3 neznatno skuplja od Save, ali tu se na ovim prostorima razvio mit o Savi kao dobroj gumi. Pitanje je koliko je ljudi poginulo kad je Sava proklizala, a nije trebala jer kao zimska treba i na mokrome puno bolje drzati od ljetnih.
|
Prestrog si s kriterijima. I ja sam po ljeti (R1R za divljanje na čeličnim felgama i T1R za šminku na kičastim felgama), ali po zimi će svaka guma poslužiti i biti nekoliko puta sigurnija od ljetne.
Prvo oprez u glavi, a onda povjerenje prema stroju.
A mit o savi nije stvoren, nego imaš opciju ići gnjaviti se u Sloveniju za 50€ kupit gumu po izboru ili ovdje u lokalnom trgovačkom centru za iste pare kupit savu kojima su police zatrpane za iste novce i ne gnjavit se. Uvijek sam kupovao gume u Slo, ali dobiti nove zimske gume i kupovat nove na njih - zašto. Nisu špic kvalitete, ali ja ću se sigurno vozit po zimi bez obzira što guma ima tendenciju proklizavanja na kiši. Opet sam nekoliko stepenica iznade ekipe koja se vozi na ljetnima, a vjeruj - mnogo ih je.