Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.12.2013., 14:05   #8885
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fishkal Pregled postova
Evo update situacije. Dakle jutros upalim auto i sve normalno. Odem majstoru i on veli da po opisu mu sve vuče na turbinu, ali da po ovome što sad vidi ne vjeruje da je turbina problem.

Uđe on u auto, malo ga provoza i daje gasa i na kraju veli je auto bio zagušen i da se nakupilo pizdrija po turbini. Veli da je dimio dok to nije zgorilo i da je sad sve ok. Kaže da bi i dalje dimilo i trošilo ulje da je problem s turbinom. Otišao sam do još 2 majstora i svi isto pričaju. Ne znam više kaj da mislim.

Evo sad sam vozio 20 km i auto normalno vozi.
Peta na 90 i poklopi gas do pola dok ne krene ubrzavati i pusti kad dosegne 95-100 i tako nekoliko puta jer se tako motor najlakše optereti i imaj to praksu raditi svaki put kad si na otvorenoj cesti.
Priče o trećoj brzini i gasu do poda ostavi za druge.
Nakupila se čađ odnosno koks od kilave vožnje. Postoji i opcija da čistiš turbinu, realna cijena je oko 100€, ali ako su dvojica rekla da nema potrebe ništa dirati onda nema.
I ubuduće obavezno zagrijavati motor jer takve motore ubijaju locco vožnje od nekoliko kilometara bez da se stignu zagrijati i vozi auto agresivnije, poklapaj prvu i razvrti treću, neće mu ništa bit.
4 mjeseca sam palio ujutro auto u 6 i čekićao je na cesti do pol 8 da koliko toliko zgrije kabinu jer sam vozio malenu na čuvanje prije posla. Auto nije nikud išao izvan grada tu zimu. Na proljeće izađem na otvorenu cestu i na prvoj ravnici poklopio gas u pod a iza mene u retrovizoru -nevrijeme-, nisam vidio nikog iza sebe i u retrovizorima crni oblaci Nekoliko dana agresivnije vožnje i oblaci se više ne pojavljuju, šteta jer mi je bilo baš fora poklopit gas u pod kad mi se netko naljepi na zadnji kraj i doslovno nestane u retrovizoru od dima.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 13.12.2013. u 14:10.
Juan je offline   Reply With Quote