View Single Post
Staro 10.12.2013., 14:58   #12769
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Film meni može biti dobar ili ne mora. 2001: Odiseja u svemiru mi je remek-djelo (pogotovo za doba kad je snimljena), Full Metal Jacket je odličan film, The Shining mi je jako dobar film (priznajem, nisam čitao knjigu). Ali Clockwork Orange mi nije. I što sad? Ne trebam tebe da mi pametuješ kako je to remekdjelo i da ja nisam skužio film, zato što je to tebi remekdjelo i zato što si ti tako rekao. Ali to što meni taj film nije dobar, ne znači da sam ja rekao da je Kubric loš ili da pljujem po njemu...
Kritički ne postoji Kubrickov loš film nakon The Killinga. To kaj se tebi ne sviđa clockwork orange ne ubija tu činjenicu. Sve su ili remek dijela ili su okej kao EWS.

--

Uspoređivati knjigu i film je glupo. Interview With The Vampire, Shining, Blade Runner, Clockwork Orange su sve vrhunski/dobri filmovi. Također, sve knjige su također odlične. Uspoređivati jedan i drugi medij je blesavo. Isto kako je blesavo uspoređivati seriju sa filmom jer je to također drugi medij. (od osobe koja je pročitala sve dotične knjige da se razumijemo).

A to da Clockwork Orange nije SF Kad se osoba makne od poimanja SF-a kao nekih Minority Report, Elysium crap style filmova onda možda krene gledati i ostale dobre stvari koji taj žanr nudi. A.I. je jako interesantna tema bio, ali je tema koju Spielberg ne zna iskoristiti i zbog toga je išla referenca da mi je žao što Kubrick nije mogao dotični napraviti jer sa svojim track recordom to bi vrlo vjerojatno (iako ne sigurno) ispalo nešto zanimljivije.

Postoji dobar ukus i postoji osobni ukus. Ja ne moram voliti recimo Before Sunrise, Before Sunset i Before Midnight tip filma, ali svejedno su tu radi o odličnim filmovima makar meni ne spadaju u žanr kakav osobno volim.

Onog trena kada osoba sa kojom se diskutira o nečemu pokaže da je u stanju cijeniti nešto izvan svoje kutije pa makar mu nije po volji je tren kada ću cijeniti od te osobe mišljenje. A ti si samo napisao da ti jedan od najboljih filmova svih vremena glup i da si ga skužio. Sorry faco tko je egoist pošto za tim tvojim postom uopće realno nije bilo potrebe, a ja ću ti uvijek odgovoriti na takve nebuloze. Sviđalo se tebi ili ne
  Reply With Quote