Citiraj:
Autor panoramix
Sve si ti to lijepo opisao no, i dalje mi nije jasno kako moj osiguravatelj kojem sam platio obavezno po najpovoljnijoj cijeni na tržištu može mene "tlačiti" ako sam ja nekoga "napucao" i priznao krivnju za nezgodu.
Koliko je meni poznato, ja odlazim k svom limaru i plaćam popravak na svom vozilu, gubim dio bonusa a ostatak priče s procjenom i obrascima itd. je problem vlasnika oštećenog vozila.
Ispravi me ako griješim. 
|
Možda će kod tvog "krivog" osiguranja onaj koji bi mogao koristiti tvoju policu za popravak biti oštećen, ali vjerojatno će tako i tebe zafrkavati kad idući put budeš registrirao auto i smanjivati ti bonus.
U mom dvorištu parkiran moj auto, kapija nije bila zatvorena.
Čovjek se okreće ispred moje kuće tako što je išao u rikverc i u mom dvorištu opali moj auto.
Priznao krivnju, ja odvezao auto u ovlašteni i nakon 3-4 mjeseca mi stiže poziv da će biti još jedno vještačenje. Halo? I da ja kod takvog osiguranja idem osigurati auto.
Primjer br. 2, isto osiguranje, klijent ima 7 kamiona, to su police da se zavrti u glavi.
Jedan kamion je bio kriv što je udario osobni auto. I frajeri mu skinu bonus i ispišu veću cijenu police. Vlasnik se ustane, zahvali i ode u drugo osiguranje.
I sad se takvi isti bore za police od 1500-2000 kuna. Nek im je!