View Single Post
Staro 09.12.2013., 23:34   #3014
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp

Beetlejuice's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Bezecinho Pregled postova
Pozdrav, malo sam pročešljao temu ali nisam našao odgovor. Dali je netko naručivao stvari sa aliexpressa? Trebao bi jedan item koji je 120 dollara, pa me zanima kako je sa carinom, poštarinom... mogu birati dhl ili china post i na kraju s plaćanjem, odnosno imam li ja kakvo jamstvo povrata novca, jesam li zaštićen na neki način (jer plaćanje ne ide preko paypala)?

Kupujem većinom preko ebaya i imam dobra iskustva, i jednom uspješan povrat novca jer nije paket došao, a za aliex baš ništa.

Drugo pitanje, također našao sam na jednom nepoznatom sajtu, uređaj/item koji tražim, i tamo je plaćanje preko paypala (kao na ebayu), pretpostavljam da je to sigurniji način, ili se varam, pošto je nepoznati sajt za trgovanje u pitanju...

Hvala na citanju i odgovorima...
Mislim da ti je par postova iznad bilo sve pojašnjeno kod kupnji obuće odnosno izvan EU ali idemo opet: dakle ako se kupuje izvan EU predmeti do 22 € se ne carine i ne naplaćuje PDV, do 150 € ti je samo PDV naplaćen, a iznad 150 € se naplaćuje i carina i PDV (ako sam pobrkao neka me se ispravi).

Ako ne plačaš preko PPa naravno da ti on ne može pomoći oko povrata love, no treba na stranici pročitati što u slučaju ne dolaska pošiljke. Tako barem ja radim kad ne kupujem preko eBaya.

Što se tiče drugog pitanja ako si ikad kupovao koristeći PP kada ti račun na mail dođe ispod ti piše rok za žalbu dakle, po pravilu si "siguran".
Naravno ako griješim neka me se ispravi.

Beetlejuice je offline   Reply With Quote