Točno tako. Kupovao sam ovaj tjedan i nigdje ih nema niti znaju kad će im doći. Jedina informacija je bila da iduća dva tjedna sigurno neće.
Čak i newegg više od pola 280X artikala nema na lageru, a 7970 serija je bila svugdje spuštena samo ne kod nas i ako se nije rasprodala isti tren na crni petak je otišlo sve. Naši kao da ne znaju što se događa vani i kao da ne prate cijene hardwarea ili se nadaju da će netko naletjeti....
Kvaliteta košta. Kvalitetne elektroničke komponente koštaju po nekoliko puta više od "najboljeg ponuđača". Osobno sam to spreman platiti ako želim da mi nešto potraje. Recimo moja Dual-X 7970 nema zadnji metalni backplate i nema hladnjake za zadnjoj strani za VRMove. Bezkontaktni termometar pokazuje oko 70 stupnjeva kad je vent na 75% u full loadu i to preko PCBa što znači da se te stvari griju puno više. Iako su dizajnirani za te temperature, ta toplina se preko bakra na PCBu širi posvuda okolo do hrpe kondenzatora koji su u blizini, grije ih nepotrebno i smanjuje im vijek trajanja. Eto, samo primjer.
Nekome tko želi frknuti grafičku karticu par mjeseci prije isteka garancije tako nešto neće biti bitno i uzet će običnjaču.