Ovako, nedavno su kupljene neke nove komponente, a to su:
Asrock z87m extreme4
Intel i5 4670k
Kingston hyperx 1600mhz black 2x4GB
Kingston V300 120GB SSD
i
kučište cooler master 352 silencio
sve iz uzi shop (svaka čast gazdi, super brzo, i jednostavno, toplo preporučam)
Znači te gore navedene komponente su nove, iz dučana.
Ostala stara periferija su ati hd 5850 vapor x grafička i napajanje corsair 400w cx (obe komponente stare dvije god).
Stavljeni svi moguči driveri, napravljeni svi moguči updejtevi.
Ovako, koji je problem.
Komp se bez ikakvog razloga, totalno random, nekad nakon 3 min, nekad nakon sat vremena, a nekad 3 puta za redom u 5 min RESTARTA, ko da si ga iscupao iz struje i natrag zastekao....a to sve dok sam u nekoj igri, bila to heroes of newerth koja ne zahtjeva neku konfu, ili cod ghosts koja zahtjeva, a u codu mi se najmanje resetira......
Temperatura nije, proc grafa i ostale pizdarije rade na sasvim normalnim temperaturama do 50 stupnjeva....
Metode lječenja:
Radio sam OCCT testove na grafu, proc i napajanje, svako po sat vremena full opterečenje, NEMA RESTARTA!
MEM TEST raden na obe plocice svako po 2 puta, NEMA RESTARTA!
Pokušao sam dvije verzije windows 7, sa najnovijim updejtevima i sve pizdarije, problem svejedno prisutan.
Pokusao sam windows 8.1, problem svejedno prisutan.
Pokusao sam izvadit ssd, i stavio windowse na običan HDD od 640gb, problem svejedno pristutan.
Promjenio slotove ram pločicama, problem svejedno prisutan.
Izvađena jedna pločica, pa probano samo sa jednom, isto tako nakon nje pokušao isti slučaj i s drugom pločicom, problem svejedno prisutan.
Čak sam i bio toliko blesav da sam išao i restart pin od kučišta odštekat, reko možda me on jebe, ali svejedno restart.......
Eto, ponestalo mi inspiracije, i ne znam više šta probati....sve komponente ispadaju zdrave, a problem me svejedno negdje jebe..
Neko mi govore da mi je napajanje preslabo, da bi tjeralo to sve, gledao sam najveci potrosaci su mi proc 85W i grafa 150W, sad el to znaci full opterecenje tolko trosi, ili samo kak ti standby....a neko mi pak veli da maticna je problem....vrag si ga neka zna....
HELP
evo i log
samo sam copy paste sa warezhr gdje sam postao sve to, tako da eto sve je servirano...

Ajde pomozite hehe