Citiraj:
Autor IcyTexx
Taj webasto bi meni trebal. 
Meganče mi krene grijat tek kad stignem na odredište ak idem na kraći put po gradu. Sva sreća da mene ne smeta zima, jaknu oblacim tek na -5. 
Laguna i Volvo me griju odmah, čim ih upališ. Oni valjda imaju to. Moram nekom ukrast tu mašinicu. 
|
Webasto radi neovisno o motoru jer ne koristi rashladnu tekućinu koja je "došla" iz bloka motora nego troši gorivo (ponekad i iz odvojenog spremnika da bi mogao koristiti jeftinije lož ulje).
Možda imaš nekakve dodatne grijače koji se napajaju iz akumulatora ili je koncept motora kod spomenutog volva i lagune takav da brzo postigne radnu temperaturu i samim time brzo počne grijati kabinu.
Interesantno, clio krene grijati već nakon nekoliko minuta, to sam uvijek pridodavao tome što je maleni motor koji relativno brzo postigne radnu temperaturu, dok moj auto sa svojih 6 litara antifriza treba radit u leru 45 minuta i neće krenut grijat niti će odradit ventilator, a tek nakon 15-20 minuta vožnje se osjeti prvi topli zrak u kabini.
Interesantna stvar za TDI motore - nikad neće upalit ventilator hladnjaka u leru ili nakon što ugasiš ugrijan auto, čak i nakon sat-dva vožnje po autocesti i visokih putnih brzina dok je vani 40 stupnjeva kad staneš na odmorište ventilator se ne pali.