Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.12.2013., 21:00   #8726
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Kod nas se ne prodaju bas ti Clijaci od 120k. Prodaju se bazni ili TCe 90 ili dci 75 koji su 95, 100k. Mislim da sam do sad vidio svega nekoliko karavana sa jacom opremom, Sport na stranu. S druge strane se ne prodaje ni bazni Megane, nego paket vise koji je 119 ili 123k, tce 115 ili dci 95. Tak da najcesce razilke u cijeni izmedu te dve kalse ima iako ima i ovoga kaj pisete ali puno manje.

Clio ima blesave pakete i motore, odn. dostupne motore uz pakete i obrnuto.

To i želim reći: malo kupaca kupuje auto koji je debelo ispod njegove platežne moći izuzev ljudi koji ulete u salon i pitaju "Koji može odmah van, plaćam gotovinom?".
A i malo tko od kupaca koji raspolažu sa 200 000 kuna, bilo gotovine ili kreditnom sposobnošću, ide gledat clio da ga natrpa opremom i na kraju izađe iz trgovine s autom od 120-130 000 kuna koji udovoljava sve njihove potrebe, a vjerujem da se može natrpat opreme i da udvostručiš cijenu, pogotovo ako si stvarno domišljat i zahtjevan.
Nije pravilo, ali je u dosta velikom broju slučajeva tako.

Premda znam jedan slučaj prije nekoliko godina: bazni model je bio oko 100 000 kuna, auto doslovno proizveden prema zahtjevu kupca: boja koja uopće nije bila u ponudi, najjači dizelski motor, webasto grijanje i isključivo bez klime. 50 000 kuna nadoplata. Auto je imao oznake paketa opreme u koji je uključen klima uređaj ali je kupac inzistirao da se ne ugrađuje.
Juan je offline   Reply With Quote