Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.12.2013., 13:54   #8689
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Gorespomenute "makinacije" su zalosna realnost hrvatskih zakona. Zalosno je sto ti se vise "isplati" kupiti auto nego fasovati porez na dobit + akontacije.
Jasno je to meni, ali neki pretjeruju u tome, ne neki, nego dosta njih.
Od burazovog kuma stari, tj na firmu, je uzeo u komadu 3 poprilično luksuzna automobila, neću pisat što jer ovdje ima ekipe iz novske pa da ne krenu olajavanja po gradu bzvz, ceh skoro 2 milje kuna, jer je samo primarni auto od ta tri bio sitno ispod milju kuna. Čemu, za <5km do posla? Ne zavidim, da se razumijemo, dapače, drago mi je da ljudi imaju novaca, ali je glupo i nepotrebno.
Drugi primjer - jedan poznati ex hr sportaš, koji ima firmu koja posluje zadnjih 2-3 godine u minusu, max prihodi su mu bili 300injak tkn, on je jedini zaposleni djelatnik u firmi, a kupio je lani maseratia za 900.000kn, na tu istu firmu....
I takvih nebuloza ima masu i dan danas, bez obzira što više nema izbijanja pdv-a na osobne automobile za neprijevozničke obrte i firme.