View Single Post
Staro 03.12.2013., 12:46   #1
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Problemi Linksys 54gl i ddwrt

Bok, ekipa....potrebna mi je mala pomoć pošto sam već sve opcije "ispucao"!
Navedeni ruter sa ddwrt (v24 sp1 mini) imam već 5-6 godina i sa njime stvarno nikada nikakvih problema do unatrag mjesec dana, kada su se počele događati neke neobjašnjive stvari. Samo da navedem da sam na internet spojen preko čuvenog ADB T-com modema koji je od prije 2 tjedna u bridge modu, a Linksys koristi pppoe.
Dakle, sve je počelo tako da su laptop i Ipad počeli gubiti wifi konekciju. U jednom trenutku sve radi, a u drugom internet je spojen, ali je užasno spor (ponekada se znala i izgubiti konekcija na ruter ali se automatski vrati nakon nekoliko sekundi). Potom sam metodom uzaludnih pokušaja mijenjao i kombinirao sve moguće opcije u wireless settingsima i sve je bajno proradilo kada sam brzinu wifi-a maknuo sa auto i postavio je na 36Mbps. Dakle, interneta ima i veza se ne gubi. Sada kao da je odlučio pokušati zajeb*** na drugi način. Stranice tipa pceksperta i jutarnjeg se ne mogu otvarati sa uređaja koji su na wifi-u dok računala u lokalnoj mreži rade uredno i sve se otvara bez problema. Nakon restartanja rutera (linksys-a) problem se riješava. Također sam primjetio i da grafikoni u bandwith monitoru su smrznuti, odnosno ne pokazuju nikakave vrijednosti, a na mjestu gdje bi trebala biti očitavana brzina pojedinog sučenja (WAN, lan i wifi) piše NaN.
E tu sam ostao bez ideje....pa ako netko može uskočiti bio bih zahvalan...
MTU je po defaultnim postavkama stavljen na 1492 i nisam ga dirao pošto računala u lan-u rade perfektno.
Lijep pozdrav
madox je offline   Reply With Quote