View Single Post
Staro 02.12.2013., 17:01   #12
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Problem je u Thomsonu. Logirao sam se kao admin, ugasio Wlan i DHCP. Sve drugo mi je zaključano. Odn mogu obrisati user i pass ali nemogu pohraniti.. always on nemogu maknuti a PPPoE pass-through opcije nema.

Kada factory reset modema napravim, uredno mi pokupi podatke sa tcomovog servera i spoji se na net.

Na internet preko Asusa mogu samo da je Thomson spojen na adsl sa mojim user i passom a onda kabal iz port1 u wan od asusa. U postavkama wan kod asusa ide jedino Automatic Ip i to uz uvijet da ja na Thomsonu ukljucen DHCP.

Vidjet cemo sta ce t-com napraviti pa nastavljam dalje kroz par dana.

EDIT:
Hvala lijepa decki.. Uspijesno spojeno i sve radi. Thomson i Asus su na istom 192.168.1.1. Thomson iskljucen DHCP i kablom spojen na Asusa. (port1->wan). U Asusu wan podesen kao PPOE, upisan user i pass. Postavke spemljene. Sada smijesni dio. Nakon svega pustit modeme jedno 5-10 min da se spoje. Zasto toliko treba nemam pojma.

Strasan je ovaj Asus. Automatski mi je otvorio portove za COD, BF4, torrente.. Pipnuo nisam PF. Stvarno je stroj od routera.

Ako je jos netko na t-comu, ne trebate zvati SZK za administriranje modema, dovoljno je otici na korisnicke stranice. (moj.hrvatskitelekom.hr->internet->postavke za wlan modem). Tu se moze paliti ili gasiti Wlan i birati pass za wlan a druga opcija je nacin rada modema gdje se nalazi famozni Bridge mod kojeg trazim danima..

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 03.12.2013. u 11:20.
dean225 je offline   Reply With Quote