N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Sto se tice profesija:
Djele se u dve grupe, Gathering: skinning, mining te herbalisam. Crafting: tailoring, blacksmithing, enchanting, jewelcrafting, inscription, letherworking, engineering i alchemy.
Prve su odlicne ako startaš svog prvog lika i nemaš previše para, znaci svo cveće, metal i koža koje skupiš staviš u AH prodavat i imaš lovu. Nema brige. Znaci uzmeš rudarenje i cvečarenje i svo cveče kaj skupiš staviš prodat. Dodatni plus je da od majninga dobivas extra staminu (više hp-a kaj tebi ko tenku nije loša stvar) a od herbalizma dobiješ heal over time, istina i bog ne hila previše, ali dosta
Nakon toga sve ove crafting profesije na low levelima (sve ispod 90 trenutno) nemaju nekog pretjeranog smisla, jer vecina opreme se "preraste" odma i nema smisla kupovat drugu, a tu su i heirloom itemi. Kasnije svaka profesija ima neki bonus koji ti daje (mizeran) boost liku. Na max levelu najvise para vrte Jewelcrafting i Enchanting, samo to zahtjeva najvise vremena. Nije pretjerano tesko ni sam Blacksmithingom niti tailoringom nesto zaradit, ali ipak puno manje, kao i letherworking i Inscription (koji je opet prica za sebe i najprofitabilniji je na pocetku svake ekspanzije i to do razine apsurda). Od svih krafting profesija smatram da je Alkemija najprimjerenija za lika koji levela i "paše" svim klasama, a na max levelu se može i koja kitna jednostavno zaradit.
Osobno imam sve profesije, jedina zalost mi je kaj nisam imal volje zajebavat se sa Inscriptionom na pocetku pa sam taj vlak s nofcima propustil 
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|