View Single Post
Staro 01.12.2013., 00:01   #1
Mr. Nice
Premium

Mr. Nice's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Question Domain user as local admin

Već pomalo gubim strpljenje.
Server 2008 R2 / lokalna domena i sve radi kako treba.
E sad slažem GPO za instalaciju sofwera (bilo publish, bilo assigned).

Domenski korisnici su samo domenski korisnici i sad s jednim korisnikom pokušavam i isprobavam. Dakle on je logiran na računalo koje je na domeni.

Postavio sam ga da bude lokalni admin na računalu da može instalirati software i sl. Tj. da može sve mijenjati na računalu osim onoga što mu je određeno s GPO. I to radi.

Postavim GPO za install softwera. User Config/Policies/software settings/Software install i dodam .msi paket iz sherang foldera gdje svi imaju pristup.

Assigned instalacija prođe bez problema, a deinstalacija kroz CP (naravno) nije moguća.

Odaberem "Published" opciju za deployment softwera. Odem na CP i pod "Get software" se uredno pojavi (Flash player.msi za probu). Pokrenem install, krene instalacija i u jednm trenutku mi javi da se logiram sa admin pravima da nastavim instalaciju.
Prekinem, odem na sheran folder na serveru i instaliram istu stvar (flash) bez problema.

Sad mi nije jasno zašto assigned instalacija prođe, a published ne, a svaka druga instalaija opet prolazi, ali instalacija kroz CP /Get software - ne. Jedino tu nemam admin prava. Sugdje imam (local admin)

Inače nisam baš pametan, a sad pogotovo
Svaki savjet je dobrodošao.