Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.11.2013., 15:32   #8565
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Jel samo ja ovdje imam neku averziju prema starim "krševima" od starih sportskih autiju sa limom tanjim od papira i strukturnom cvrstocom kartonske kutije? U bilo sto ispod npr. Clia III ne bi sjeo...
Ne radi se tu o tome da ću se ja radi neznanja i gluposti omotat oko stupa ili stabla već o tome da bi se gotovo sigurno na cesti našo neki Volvo od dvije tone čelika koji bi prošo kroz taj auto a da to ni ne osjeti? Kad pogledam slike crasheva tih starijih autiju trnci me prolaze...
A pogotovo prema ovima koji su kućno tjunirani sa engine swapom bez ikakvog smisla i imaju motor od gro konja sa kočnicama i ovjesom auteka od 60KS?

Ovisi što misliš pod stari krš?
Nije isto ako je to jurilica koja je 25 godina nemilosrdno gažena ili ako je to auto u koji je uloženo 10-15-20 000-30 000 kuna.
Razlog: novi auti nemaju taj feedback kakav imaju stari. Ne zanima te kojom brzinom ideš nego kakav dojam imaš vozeći se. Ne voziš utrke, nego voziš jer ti se vozi.
I na kraju, odričeš se vremena, novaca i dugo ti treba da sve to uklopiš u neku cjelinu, pa ti ne pada na pamet ganjat auto u koji je uloženo toliko truda. Nemaš se kome dokazivati jer si se dokazao sam sebi što si uopće sklopio sve sam.
Ja ne mogu reć da mi je zanimljiv auto koji me ljepi za sjedalo i samo po kazaljci brzinomjera znam koliko idem i čini mi se previše u odnosu na osjećaj, a negdje iza pola metra kokpita u daljini čujem motor.
Daleko veći gušt kad čuješ sve, od okretanja ključa kad već na kontakt čuješ pumpu goriva do osjećaja vožnje kad znaš da samo ti upravljaš kotačima i kočnicom, a ne hrpa elektronike.
Juan je offline   Reply With Quote