Citiraj:
Autor Juan
Kolega je napisao živahan motorić a ne živahan auto. To su dva totalno različita pojma. I 1.0 u P106 je živahan jer kad poklopiš i pustiš papučicu gasa obrtaljka odleti do 5000 rpm, dok u cliu 1.2 poklopiš papučicu gasa ona dođe do 3000 pa moraš još držat da bi vidio kako može i do 4000.
|
Hvataš se za neke slamke a pišeš peezdarije.
Živahan auto ne može bit bez živahnog motorića. Druga stvar, ne, nije živahno niti jedno niti drugo kod accenta 1.3 iz 2002 ili 2003e sa 63kW, nađi najbolji primjerak takvog auta i daj ga iole iskusnom vozaču pa nek ti kaže jel taj auto ide kao auto sa 63kW

Dođi u jasenovac ili novsku pa ti pokažem kak ide clio1 1.4 ak i dalje misliš da su to kilavi auti

Običnog 1.2 clia2 nisam imao, al sam imao 1.2 16v 2003.u, tamo negdje 2005.e, i autić je bio zvrk, fino je išao sasvim.
Citiraj:
Autor Juan
Uspoređivati potrošnju dva auta iste deklarirane snage, a različitih masa, ubrizgavanja, omjera mjenjača i je nerealno, pogotovo kod te klase. Prije 7-8 godina sam imao golf 4 1.4 16v koji je pio nenormalnih 10 po gradu i 7 na otvorenom, a duplo jači auto je trošio manje na otvorenom.
|
Ne, nije nezahvalno jer se priča o ISTOJ klasi automobila

I da ponovim, pošto vidim da ne čitaš, radi se o vožnji ISTOM cestom, ISTIM uvjetima.
Citiraj:
Autor Juan
PS: još nisi rekao koji motor je bio u autu koji je pri 200km/h kontinuirane vožnje trošio 11L, i u kojem gti-u?
|
Ne, nisam, a kao i obično, opet nisi pročitao kako treba, napisao sam IZMEĐU 11 i 12L, a ima ih, kako rekoh, u rasponu od 136ks do 150ks, astra 2.0 16v sport, g3 gti 16v, volvo s40 2.0 16v, itd., imao sam stvarno priličan broj automobila i ne da mi se sad izvlačit cijelu retrospektivu.
G3 gti 16v, abf motor, kog sam imao jako davno, kupljen sa 90.000km od prvog vlasnika, u vrhunskom stanju.
Citiraj:
Autor Burko
govorimo o obicnom motoru, benzincu. moj je redizajn druge linije, iako ne znam da li ima razlike izmedu druge linije i redizajna (osim sto je moj bolje napravljen sto se tice poda i pragova, rubnjaci su svima losa tocka).
|
Motori u accentu 2 1.3 su svi isti - 63kW aka 86ks, znači nemaš neku specialone verziju sa 83ks. Barem takav ne postoji ovdje kod nas u Hr evidenciji.
Citiraj:
Autor Burko
da je ubrzanje katastrofa se nebi slozio, ali ono sto je meni gust - ubrzava od 2000 od 6000 okretaja, nema gubitka, nema posustajanja. i iskreno, ja svoj imam 10 godina, 185k km, nikakvog unutrasnjog zvocanja niti cvrcaka, sto me zacuduje. ali ponavljam - ja toga nemam.
|
Ubrzanje je katastrofa za auto od 86ks. Točka. Amen.
Citiraj:
Autor Burko
potrosnja je relativan pojam. ja svoj uspijem imati na nekih 5L, dok ga se moze tjerati i na 10L  . ali da nema snage, sorry, ali nije istina. ja samo kada se sjetim, cak nedavno i ljudi su sva trojica ovdje sa foruma (nas 4, ja 120, drugi frend nekih 140 cak kg, i ova dvojica zajedno nekih 170 kg), uzbrdica jaca, bez najmanje frke.
|
Naravno da je potrošnja relativan pojam. No to sam i napisao - čim je više od dvoje ljudi, i iole brdovitija cesta - katastrofa. Ne pričam o vožnji 10km po takvoj cesti, nego putovanju. No ionako je pojam snage auta i ubrzanja subjektivan dojam pojedinca u zavisnosti s tim što mu treba, što očekuje i što je vozio i gdje.
Citiraj:
Autor Burko
ali da se mora drzati na 3000 okretaja, boze moj. ako hoces i ubrzavati, gazi ga do crvenog i saltaj. ono, vozim taj auto 10 godina, znam sta moze, sta ne.
|
Nije stvar u držanju na 3000 okretaja, nego je auto em neelastičan, em je moment katastrofa mali.
Citiraj:
Autor Burko
lezanje po zavojima je u najmanju ruku osrednje  . ali zato picim preko rupa bez frke, imam bubrege na mjestu i ne prezirem ceste koje su kod mene katastrofa jer se moram voziti po njima.........
i glavni minus su kocnice, kada je auto opterecen. tu nisu uopce uvjerljive i to se osjeti. ali kako rekoh, 10 godina, znam se prilagoditi uvjetima u autu i na cesti, pa ono....... losa strana, ali mi ne predstavlja problem.
|
Ležanje je slažem se osrednje, obzirom na klasu, ali opet ima masu auta iste cijene koji kudikamo imaju bolje ponašanje na cesti.
Na kočnice nemam neke velike zamjerke, snajkin ima abs i kočnice su zadovoljavajuće.
Citiraj:
Autor Burko
i ako nije problem, daj navedi koji auto ima obicni atmosferac, a da nije japanac i da ide ko' sasav sa tonom tezine. i da je tu negdje omjer tezine sa kubicima i snagom.
|
Nisam rekao da ide ko šašav, nego ide u ranije navedenim uvjetima kudikamo bolje nego accent. Znači brdovita cesta, 350km špura, 4-5ljudi u autu, pun gepek

. Tu je accent truba, doslovno.
I upravo tu i je stvar - što je taj 1.3 sakat s tako malo kubika i momenta, konkurencija je uglavnom sa toliko ks na 1.6L i to se itekako osjeti.