gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Autor Burko
paaaa.... akcent, 2003-e godiste. 1.3, 84 konja, vrlo zivahan motoric od ~2000 do 5900 okretaja  . ne volim ga tjerati u crveno i mozda je par puta zasao u to podrucje u ovih 10 godina, jednostavno nema svrhe..........
|
86ks  Živahan?
Citiraj:
Autor Burko
nego, redovno svakih 12-15k km servis. filtar ulja, ulje, po potrebi i filtar zraka. auto star 10 godina, skoro 185k km, mahom gradske voznje. najveci kvar - lagano pocela lamela proklizavati od ~1700 do 2000 (stari i ja vozaci, on sjebao sto salta na 1450 okretaja i onda stisce kod prestizanja bez saltanja u nizu), nova original bila ~1250 kuna (set, sve).
i to je to od vecih ulaganja  . ajd, 4 zimske i 4 ljetne gume + dodatni set celicnih felgi sa lanosa. svi ostali dijelovi su redom 120-150-200-max 400 kuna (tipa pumpica za tekucinu, koja ima obje strane na sebi, ovisno o smjeru vrtnje) i onaj vrag u bravi sto ocitava kod kljuca......
zadnje dobose sam jednom mjenjao (pakne), prednji diskovi originalni, plocice par puta. ali mi se blize diskovi jako skoro, najvjerovatnije nakon zime.
a opet, da nismo nas dvojica vozaci (tj, da je samo jedan - ja  ), i lamela bi isla jos fest vremena. a ona je jedini dio koji je skuplji bio, sve ostalo je sitnarija kad pogledam kategorije EU vozila koliko kostaju.
|
Tu se slažem, dijelovi su (uglavnom) vrlo jeftini, accenti druge generacije su solidno sklopljeni autići, iznimno malo kvarljivi, i odličan bang for buck za kupnju polovnog u dobrom stanju.
Mane su katastrofalne performanse, hoćeš po pitanju brzine/ubrzanja, hoćeš po pitanju ležanja na cesti, krut ovjes, cvrčci u unutrašnjosti. Ali generalno, rekoh, odličan bang for buck i pouzdan auto općenito.
Citiraj:
Autor Burko
i s obzirom na njihovu masu - koliko lose idu naspram mog akcenta koji ima 1045 kg. i trosi manje od konkurentskog EU vozila (najcesce), naravno benzinca. samo da je iznutra malo moderniji / atraktivniji, uzeo bi jos dva komada dok ih ima i osigurao se za sljedecih 20 godina  .
|
Još jedan  tih korejskih 86ks slobodno zaokruži na 70. Eto koliko dobro ide naspram konkurencije. To su strahote koliko je taj 1.3 motor slabiji u praksi nego na papiru. Jedina prednost im je mala potrošnja, ali i to stoji samo u uvjetima normalne vožnje sa 1-2 putnika u autu, sve više i iole zahtjevnija (čitaj brdovitija) cesta, pun gepek, ajme majko. Npr., konkurentski benzinac, neću imenovat namjerno, iste mase kao accent, sa 75ks prelazi istu destinaciju od 350km, sa istom masom putnika i prtljage, sa 1L manje potrošnje na 100km i daleko lagodnijom vožnjom uzbrdo i pretjecanjima. Imamo accenta 2003.u familiji (snajkin auto) već 7g., tako da smo istestirali sve moguće i nemoguće varijable potrošnje i uspoređivali ga na toj destinaciji sa jedno 10 auta (kroz zajednička putovanja, znači sa oba auta se išlo u isto vrijeme, istim brzinama istim putem istim vremenskim uvjetima), u rasponu od 60-90ks, ne pričam neprovjerene gluposti. Znači accentovih 86ks nema veze s vezom kad auto nema momenta ono, ništa, nula. To je isto ko što je sisa tam prije napisao da je clio 1.2 brži u zavoju sa stock ovjesom i 195/50 15 gumama nego neki tam bmwi i mercedesi  Ko da se ljudima da naganjat tam s nekim sepetićima  (i ja sam jučer sa svojim sec. carom - clio 1.4 tak obrijao a6-icu 2.5tdi-a  po izlasku iz zavoja, mislim wtf. da je liku stalo do takvih peezdarija otreso bi me ko ćik do kraja pravca prije prvog slijedećeg zavoja....)
Malo reale u nekim stvarima ljudi