Tema: Automobili
View Single Post
Staro 27.11.2013., 12:53   #8448
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
paaaa.... akcent, 2003-e godiste. 1.3, 84 konja, vrlo zivahan motoric od ~2000 do 5900 okretaja . ne volim ga tjerati u crveno i mozda je par puta zasao u to podrucje u ovih 10 godina, jednostavno nema svrhe..........
86ks Živahan?

Citiraj:
nego, redovno svakih 12-15k km servis. filtar ulja, ulje, po potrebi i filtar zraka. auto star 10 godina, skoro 185k km, mahom gradske voznje. najveci kvar - lagano pocela lamela proklizavati od ~1700 do 2000 (stari i ja vozaci, on sjebao sto salta na 1450 okretaja i onda stisce kod prestizanja bez saltanja u nizu), nova original bila ~1250 kuna (set, sve).

i to je to od vecih ulaganja . ajd, 4 zimske i 4 ljetne gume + dodatni set celicnih felgi sa lanosa. svi ostali dijelovi su redom 120-150-200-max 400 kuna (tipa pumpica za tekucinu, koja ima obje strane na sebi, ovisno o smjeru vrtnje) i onaj vrag u bravi sto ocitava kod kljuca......
zadnje dobose sam jednom mjenjao (pakne), prednji diskovi originalni, plocice par puta. ali mi se blize diskovi jako skoro, najvjerovatnije nakon zime.

a opet, da nismo nas dvojica vozaci (tj, da je samo jedan - ja ), i lamela bi isla jos fest vremena. a ona je jedini dio koji je skuplji bio, sve ostalo je sitnarija kad pogledam kategorije EU vozila koliko kostaju.
Tu se slažem, dijelovi su (uglavnom) vrlo jeftini, accenti druge generacije su solidno sklopljeni autići, iznimno malo kvarljivi, i odličan bang for buck za kupnju polovnog u dobrom stanju.
Mane su katastrofalne performanse, hoćeš po pitanju brzine/ubrzanja, hoćeš po pitanju ležanja na cesti, krut ovjes, cvrčci u unutrašnjosti. Ali generalno, rekoh, odličan bang for buck i pouzdan auto općenito.

Citiraj:
i s obzirom na njihovu masu - koliko lose idu naspram mog akcenta koji ima 1045 kg. i trosi manje od konkurentskog EU vozila (najcesce), naravno benzinca. samo da je iznutra malo moderniji / atraktivniji, uzeo bi jos dva komada dok ih ima i osigurao se za sljedecih 20 godina .
Još jedan tih korejskih 86ks slobodno zaokruži na 70. Eto koliko dobro ide naspram konkurencije. To su strahote koliko je taj 1.3 motor slabiji u praksi nego na papiru. Jedina prednost im je mala potrošnja, ali i to stoji samo u uvjetima normalne vožnje sa 1-2 putnika u autu, sve više i iole zahtjevnija (čitaj brdovitija) cesta, pun gepek, ajme majko. Npr., konkurentski benzinac, neću imenovat namjerno, iste mase kao accent, sa 75ks prelazi istu destinaciju od 350km, sa istom masom putnika i prtljage, sa 1L manje potrošnje na 100km i daleko lagodnijom vožnjom uzbrdo i pretjecanjima. Imamo accenta 2003.u familiji (snajkin auto) već 7g., tako da smo istestirali sve moguće i nemoguće varijable potrošnje i uspoređivali ga na toj destinaciji sa jedno 10 auta (kroz zajednička putovanja, znači sa oba auta se išlo u isto vrijeme, istim brzinama istim putem istim vremenskim uvjetima), u rasponu od 60-90ks, ne pričam neprovjerene gluposti. Znači accentovih 86ks nema veze s vezom kad auto nema momenta ono, ništa, nula. To je isto ko što je sisa tam prije napisao da je clio 1.2 brži u zavoju sa stock ovjesom i 195/50 15 gumama nego neki tam bmwi i mercedesi Ko da se ljudima da naganjat tam s nekim sepetićima (i ja sam jučer sa svojim sec. carom - clio 1.4 tak obrijao a6-icu 2.5tdi-a po izlasku iz zavoja, mislim wtf. da je liku stalo do takvih peezdarija otreso bi me ko ćik do kraja pravca prije prvog slijedećeg zavoja....)
Malo reale u nekim stvarima ljudi