Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.11.2013., 22:27   #8438
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A navodno je ovaj 1.2 tce samo dorađeni d4f s turbinicom. Nisam to još imao prilike probati, vele da je super motorić i da čupa već od niskih obrtaja ko dizel.
Inače su nešto kenjali s tim bobinama i nemaju svi 16V modeli bobine per cilindar, neki imaju jedan blok s bobinama vani kraj motora, a VN kablovi su u komadu s tim čudom. Genijalno, kad ti probije kabel, kupuješ i bobinu u kompletu
To mi se gadi kod proizvođača, isto ko i kad ti ode je ležaj na zadnjem kotaču pa skužiš da je u kompletu s diskom, ili prednji zglob u kompletu s poluosovinom. Na servisu se pare uzimaju, još kad dobiješ 5 ili 7 g garancije, eto veselja.
Meni je legenda nekad davno bio moj stari fiat uno 75 i.e. 1.5 mašina iz '88, 75 KS, single point injection, nepoderivo. Nisam ni skužio da pušta na čepu za utakanje goriva, unutra je curila kiša valjda godinama. Kad je riknula pumpa za gorivo, izvadili staru van, a rezervoaru hrđe za jedno 2 prsta. Rezervoari bili metalni u to doba, hrđa zaštopala pumpu i ova izdahnula, izvadili to van i tetak (mehaničar) se čudi kak je taj auto uopće išao. Jednom prilikom u zimi nije htio upaliti u garaži, zovem tetaka i veli ovaj: uzmi kalorifer i stavi da puše po desnom pragu. Ja ono: wtf!? Veli on, samo tak napravi. I fakat auto upali nakon jedno pola sata. Pitam ga ja, dobro koji klinac mu znači kalorifer. Odgovor: imaš vode u benzinu, po desnom pragu ide lajtung od rezervara do mašine pa si sad led otopio.
Priceless
c-shadow je offline   Reply With Quote