razlika clia 1.2 i 2.0 sport je u ovjesu, mjenjaču i motoru... školjka je ista i sve ostalo je isto (pričamo o ph2), dakle na bilo kojem od tih modela ako se sredi ovjes se dobiva vrhunska jurilca makar i sa 75hp koji se stvarno voli vrtjeti.
ovi 1.4/1.2 8v švapske proizvodnje možda na papiru i pariraju ovom 16v, ali realno je to dreq da prostiš jer su jednostavno tromi. ovaj mlinac se zavrti dok si reko keks i samo traži operiranje iznad 4k i jednostavno ide dobro. što se ovjesa tiče ja sam i dalje nakon 7 godina sve stock, ali kada sam stavio 195/50/15 na njega, oke disklejmer i dalje se on njiše u zavojima, ali toliko se brzo može proć zavojima da mi je jednostavno smiješno gledati ekipu u merc/bmw koji nemaju "čuku" proć tako brzo zavoj kao ja i onda ih ostavljam u prašini sa svojih 2-3 puta više konja. (mislim nije da sam ja sad grobnik driver, ali jednostavno znam di je granica auta na ljetnom setupu).
@juan... velim ti još 8v je blah, da vidiš 16v i community opremu... sicevi su genijalni, nutra razni detalji od falš aluminija i tak neke sitnice toliko dignu auto da stvarno imaš totalno drugi dojam.
@svi... ja ne kažem da je moj klijo najbolji auto, dapače u mnogim točkama je stvarno loš, ali da je to auto za kojeg ne žalim što sam dao pare - je.
isto tako pitanje eto za sve... koliko ste uložili u auto zadnjih 7 godina, a da nije duja koja se popravlja u konzumu?
ja sam (mimo redovitog servisa i potrošnog materijala) uložio:
- 200kn donji nosač motora
- 1300kn bobina i senzor neki radilice ili šta već
1500kn za 7 godina i ~80k km uloženih para u auto koji je stvarno, ali stvarno maltretiran svaki dan je po meni i bolje od njemačke