View Single Post
Staro 29.11.2002., 18:52   #47
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Studano
Eto znaci moramo smislit kako pobjediti vlagu nakon gasenja.... mozda paljenjem nekog fena nakon gasenja kompa... nakon hladnjenja malo grijanja..hihihihi
Ma ne, to se ne radi tako.... Ne smijes dozvoliti vlazi da se kondenzira uopce. Jednom kad se to desi, samo je pitanje vremena kad ce nesto krenuti po zlu. Ima jedan dobar site, koji sam ja citao kad sam se igrao s peltierom.

http://www.benchtest.com/

tip radi odlicne stvari doma u garazi i ima gomilu slika/dijagrama i sl, cak i softwarea, taj site treba prouciti svako ko se ide igrat s time (po mom skromnom misljenju). Nije velik, al je kvalitetan.

Kome se ne da citat, najbolji nacin da se ne pojavljuje vlaga je postena termicka i hermeticka izolacija. Socket od proca napuniti recimo vazelinom ili slicnom tekucinom/uljem, koje ce popuniti sve mikrorupice gdje bi se mogla zadrzati vlaga, a ne vodi struju. Takodjer, mozda ne bi bilo lose prouciti KryoTech kucista ili VapoChill.. oni imaju malo drugaciji pristup (frizider umjesto pelta), ali iste probleme, i uspjeli su ih rijesiti.

eto, malo i od mene

Sh.
shimpa je offline   Reply With Quote