View Single Post
Staro 25.11.2013., 22:24   #2435
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
sad sam valjda sve naveo :P ... i ima ventilator na sebi...
Drvoje, heatsink coolera je mlak na dodir... mozes mi preporucit koji drugi program za temp?
kod tebe je zima :P
Pretpostavljam da je to ova grafa http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=104
Ako je - to je Arctic Cooling Accelero L2 Pro hladnjak (ne proizvodi se više) i solidan je u usporedbi s ostalima na HD4XXX serijama (doduše nisam ga ima/testira osobno).

Ja bi osobno testira besplatnim Furmarkom (sad će ekipa drvljem i kamenjem ) koji ti prikazuje temperature i vidi kolika je max. temp., kad se približi nekih cca 75c gasi furmark. Ako ne dođe do 75c nemaš brige.
Da - Furmark dere kartulje, ali je i odličan pokazatelj termalne učinkovitosti hlađenja na grafičkoj, odnosno neučinkovitosti istog.

Uz ove temperature vani (doduše ne znam koja ti je temperatura u sobi) i taj L2 (pod pretpostavkom da je ovo gori tvoja grafa) to bi tribalo bit niže od ovih tvojih na screen shotu (bez obzira šta je na load) - čekaj da ti dođe lito

BTW U mene je cca 15c u sobi - tako držim ženu podalje

Također imam još par rješenja u rukavu, ali trenutno pokušavam nać slike svoje bivše Powercolor HD4830 tu na forumu da ti dočaram litnje Furmark izdanje kad mi je u sobi bilo cca 33c

Citiraj:
Autor Brzi Picek Pregled postova
ma kud oš bolje temperature ?..
..... dok si ti okinuo screen s temperaturama, load je davno prošao
Ako je čak i istina, onda je to malo kontradiktorno s obzirom da je tada load temp. zapravo još veća od one na screen shotu

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Drage kolege forumaši ima li netko među vama ovu SAPPHIRE HD6850 da malo "ožeže" furmarkom po njoj ovih dana.
Jučer sam palija Furmark na HD4830 i max temp je bila 61C (doduše nekih 10-tak min., ali okvirno ide do te temperature).

Danas palim ponovo Furmark na ovu novu HD6850 i poleti odma na 71C (a nakon 33min. dođe do 74C).

Obje su mjerene na stock vrijednostima i s istim parametrima u testu.
Danas jest sparno za poludit ali nisam baš očekiva 74C.
Cooler je dobro sjeo i razmaza pastu, te se ne mrda, a pogledom uz žarulju ne vidim lufta između njega i GPU-a.

Da znam - GPU ne prelazi 80C i Furmark je zadnje smeće i "na živce optereće" , ali smilujte se i probajte bacit pokoji test, jer ću inače morat vratit stock kuler i ponovo mjerit.
Thx in advance &
Iz HD6850 teme - bolje da zanemariš ostatak iz te teme jer je bilo i pobrisanih postova
Ne sugeriram da minjaš išta (stavljaš drugi cooler) sam, ako se ne razumiš a i grafa ti je još pod jamstvom, već ti samo dočaravam s 1. slike koliko je ponekad dobro imat aftermarket hlađenje (Scythe Musashi u mom slučaju) pogotovo liti na 30tak i kusur stupnjeva u sobi, sa Zalmanon VF700-Cu je to bilo nekakvih 75c, ali nažalost nemam te slike trenutno.-->
Citiraj:
Autor markoIRE Pregled postova
brzi picek temp je u loadu kao sta je vec rekao turbo fan...
VTX Radeon HD 4850 1 GB GDDR5---> sad sam valjda sve naveo :P ... i ima ventilator na sebi...
Drvoje, heatsink coolera je mlak na dodir... mozes mi preporucit koji drugi program za temp?
kod tebe je zima :P
Pretpostavljam da je to ova grafa http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=104
Ako je - to je Arctic Cooling Accelero L2 Pro hladnjak (ne proizvodi se više) i solidan je u usporedbi s ostalima na HD4XXX serijama (doduše nisam ga ima/testira osobno).

Ja bi osobno testira besplatnim Furmarkom (sad će ekipa drvljem i kamenjem ) koji ti prikazuje temperature i vidi kolika je max. temp., kad se približi nekih cca 75c gasi furmark. Ako ne dođe do 75c nemaš brige.
Da - Furmark dere kartulje, ali je i odličan pokazatelj termalne učinkovitosti hlađenja na grafičkoj, odnosno neučinkovitosti istog.

Uz ove temperature vani (doduše ne znam koja ti je temperatura u sobi) i taj L2 (pod pretpostavkom da je ovo gori tvoja grafa) to bi tribalo bit niže od ovih tvojih na screen shotu (bez obzira šta je na load) - čekaj da ti dođe lito

BTW U mene je cca 15c u sobi - tako držim ženu podalje

Također imam još par rješenja u rukavu, ali trenutno pokušavam nać slike svoje bivše Powercolor HD4830 tu na forumu da ti dočaram litnje Furmark izdanje kad mi je u sobi bilo cca 33c

Citiraj:
Autor Brzi Picek Pregled postova
ma kud oš bolje temperature ?..
..... dok si ti okinuo screen s temperaturama, load je davno prošao
Ako je čak i istina, onda je to malo kontradiktorno s obzirom da je tada load temp. zapravo još veća od one na screen shotu

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Drage kolege forumaši ima li netko među vama ovu SAPPHIRE HD6850 da malo "ožeže" furmarkom po njoj ovih dana.
Jučer sam palija Furmark na HD4830 i max temp je bila 61C (doduše nekih 10-tak min., ali okvirno ide do te temperature).

Danas palim ponovo Furmark na ovu novu HD6850 i poleti odma na 71C (a nakon 33min. dođe do 74C).

Obje su mjerene na stock vrijednostima i s istim parametrima u testu.
Danas jest sparno za poludit ali nisam baš očekiva 74C.
Cooler je dobro sjeo i razmaza pastu, te se ne mrda, a pogledom uz žarulju ne vidim lufta između njega i GPU-a.

Da znam - GPU ne prelazi 80C i Furmark je zadnje smeće i "na živce optereće" , ali smilujte se i probajte bacit pokoji test, jer ću inače morat vratit stock kuler i ponovo mjerit.
Thx in advance &
Iz HD6850 teme - bolje da zanemariš ostatak iz te teme jer je bilo i pobrisanih postova
Ne sugeriram da minjaš išta (stavljaš drugi cooler) sam, ako se ne razumiš a i grafa ti je još pod jamstvom, već ti samo dočaravam s 1. slike koliko je ponekad dobro imat aftermarket hlađenje (Scythe Musashi u mom slučaju) pogotovo liti na 30tak i kusur stupnjeva u sobi, sa Zalmanon VF700-Cu je to bilo nekakvih 75c, ali nažalost nemam te slike trenutno.

Pomelo mi sig -.-

Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 25.11.2013. u 22:47. Razlog: Dodane slike
Drvoje je offline   Reply With Quote