25.11.2013., 22:24

| 

| 

| 

Split resist itself! 

Datum registracije: Feb 2009 

| 

sad sam valjda sve naveo :P ... i ima ventilator na sebi... 
Drvoje, heatsink coolera je mlak na dodir... mozes mi preporucit koji drugi program za temp? 
kod tebe je zima :P 

| 

Pretpostavljam da je to ova grafa 
	Citiraj:

Autor  markoIRE

brzi picek temp je u loadu kao sta je vec rekao turbo fan... 
VTX Radeon HD 4850 1 GB GDDR5---> sad sam valjda sve naveo :P ... i ima ventilator na sebi... 
Drvoje, heatsink coolera je mlak na dodir... mozes mi preporucit koji drugi program za temp? 
kod tebe je zima :P 

| 

Pretpostavljam da je to ova grafa 
http://www.vtx3d.com/products_features.asp?id=104
Ako je - to je Arctic Cooling Accelero L2 Pro hladnjak (ne proizvodi se više) i solidan je u usporedbi s ostalima na HD4XXX serijama (doduše nisam ga ima/testira osobno).

Ja bi osobno testira besplatnim Furmarkom (sad će ekipa drvljem i kamenjem 

) koji ti prikazuje temperature i vidi kolika je max. temp., kad se približi nekih cca 75c gasi furmark. Ako ne dođe do 75c nemaš brige. 
Da - Furmark dere kartulje, ali je i odličan pokazatelj termalne učinkovitosti hlađenja na grafičkoj, odnosno neučinkovitosti istog.

Uz ove temperature vani (doduše ne znam koja ti je temperatura u sobi) i taj L2 (pod pretpostavkom da je ovo gori tvoja grafa) to bi tribalo bit niže od ovih tvojih na screen shotu (bez obzira šta je na load) - čekaj da ti dođe lito 

BTW U mene je cca 15c u sobi - tako držim ženu podalje 

Također imam još par rješenja u rukavu, ali trenutno pokušavam nać slike svoje bivše Powercolor HD4830 tu na forumu da ti dočaram litnje Furmark izdanje kad mi je u sobi bilo cca 33c

Citiraj:

Autor  Brzi Picek

ma kud oš bolje temperature ?..  
..... dok si ti okinuo screen s temperaturama, load je davno prošao 

| 

Ako je čak i istina, onda je to malo kontradiktorno s obzirom da je tada load temp. zapravo još veća od one na screen shotu

Citiraj:

Autor  Drvoje

Drage kolege forumaši ima li netko među vama ovu  SAPPHIRE HD6850 da malo "ožeže" furmarkom po njoj ovih dana.  
Jučer sam palija Furmark na HD4830 i max temp je bila 61C (doduše nekih 10-tak min., ali okvirno ide do te temperature). 

Danas palim ponovo Furmark na ovu novu HD6850 i poleti odma na 71C (a nakon 33min. dođe do 74C).

Obje su mjerene na stock vrijednostima i s istim parametrima u testu. 
Danas jest sparno za poludit ali nisam baš očekiva 74C. 
Cooler je dobro sjeo i razmaza pastu, te se ne mrda, a pogledom uz žarulju ne vidim lufta između njega i GPU-a.

Da znam - GPU ne prelazi 80C i Furmark je zadnje smeće i "na živce optereće"   , ali smilujte se i probajte bacit pokoji test, jer ću inače morat vratit stock kuler i ponovo mjerit. 
Thx in advance &    

| 

Iz HD6850 teme - bolje da zanemariš ostatak iz te teme jer je bilo i pobrisanih postova 

Ne sugeriram da minjaš išta (stavljaš drugi cooler) sam, ako se ne razumiš a i grafa ti je još pod jamstvom, već ti samo dočaravam s 1. slike koliko je ponekad dobro imat aftermarket hlađenje (Scythe Musashi u mom slučaju) pogotovo liti na 30tak i kusur stupnjeva u sobi, sa Zalmanon VF700-Cu je to bilo nekakvih 75c, ali nažalost nemam te slike trenutno.