View Single Post
Staro 24.11.2013., 17:07   #2909
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp

Beetlejuice's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Ante 22 Pregled postova
Pozdrav svima, do sad nisam nikako trgovao preko iterneta, narucio bi vrijednost 200e s iterneta ali me zanima sigurnost u slucaju ako paket ne dode ili ako u njemu ne bude sta se trazilo da znam sto ciniti.

Što napraviti u slučaju da u paketu nebude sta se trazilo ili ako bude osteceno a trgovac tvrdi u slucaju da se ispostavi da je prevarant da je sve u redu, dali postoji naćin ako se otvori claim da se dokaze da nije u paketu sta se trazilo ili uvjek traze od kupca da vrati pošiljku nazad o svom trosku?

Hvala.

Nakon plaćanja preko PPa imaš rok od 45 dana za dizanje casea. To znači ako item ne stigne u roku, ako item nije isti kako je opisan u oglasu, ako je oštećen ili bilo koji problem vezano za tvoj item.

Dok je case dignut(rok za žalbu ti se produžuje) prvo se dogovaraš sa sellerom što dalje, hoće li ti ponovo poslati item (nije najbolja opcija jer ti može ne poslati item, reći ti da je i kad istekne rok za žalbu on pokupi lovu i to je kraj), parcijalni refund ili puni refund(najbolje tražiti full, reći mu da češ dati pozitivan feedback i reći mu da češ ponovo naručiti ali ne moraš).

Ovo za vraćanje paketa sve ovisi o selleru, tj. kako se dogovoriš s njim. Ako se ne uspiješ dogovoriti sa sellerom eskaliraš case da PP odlučuje ili eBay. Najčešće oni odluče u korist kupca ako je seller prevarant ili je stvarno tvrdoglav oko dogovaranja. Ako si naručuješ neki skuplji item uvijek je bolje pogledati top-rated sellere ali svejedno treba biti na oprezu. OVo pričam za kupovinu preko eBaya.

Beetlejuice je offline   Reply With Quote