iskreno, nemam pojma kak to funkcionira, pitao sam jer sam vidio da ima ta opcija za uključit :-)
a kaj se tiče adb-a, nemam više max tv, čekam da donesu satelitski, ali linija je sad još gora nego prije kad se poboljšalo nakon promjena žica i kad je sinkro bio na 8-9, a sad je na 5. uploadat ne mogu niš, a to je najbitnije kaj mi treba. pogotovo s filezillom, jer stalno puca. onak, zna radit normalno sat-dva, pa onda bjesomučno počne pucat i restartat, sve ode u k. još imam nekoliko opcija, a ak se niš ne popravi, onda otkazujem sve. jedino mi nije jasno kako je na optimi sve radilo savršeno (kao i na t-comu od početka interneta prije toga), a sad ne valja ništa, zar je moguće da je to samo zbog različitog annexa kod optime.
dakle, po meni, laiku, sad se može još ovo: 1. prebacit adb u bridge da vidim kak će onda bit uz tp-link.; 2. sinkro napravit na 4 da se smanji i up, jer ovih pet ionak imam ljubaznošću dečkiju s terena (kod optime sam imao nažicanih 5/512 i sve je radilo savršeno); 3. iz očaja opet tražit neki drugi ruter da dofuraju i bjesomučno ih mijenjat dok se ne nabode onaj na kojem ne puca.
ako ništa od toga ne pomogne, onda ću se vratit na optimu, oni provjereno rade, ha ha. ah, da, ukinuli su dinamičku ip adresu i ne funkcionira port forwarding ni niš drugo bitno zbog toga, dakle propali su, pa i to otpada. a dobro, arena ionak radi prek satelita, a ak ničeg drugog u godini 2013. nema za nekog 2km od centrale da mu normalno radi, pričekat ćemo neku buduću tehnologiju (koja u mom kvartu nije ni u primisli, iako ima 20.000 ljudi): eto, žalosno, al je tak. kaj se može, ubit se nećemo zbog toga :-)
normalno, ak se nekaj riješi s tim adb-om il sazna nekaj novo potvrđeno u praksi, budem se opet javil, bok.