View Single Post
Staro 14.11.2013., 11:02   #12667
zhaccc
Premium
Moj komp

zhaccc's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Bolt Thrower Pregled postova
neki moji all time favoriti pa možda nekom pomognu u odabiru filma za gledanje:
Blood Simple - uvjerljivo najbolji film braće Coen
Straw Dogs 1971 - osim što je izašao iste godine kao i Clockwork Orange iako nije zauzeo takav kultni status-osobno mi je i bolji.Peckinpah je majstor za nasilje.još smatram baš ovdje najboljom ulogom dustin hoffmana
Lone Star 1996 - najbolji misteri sa nekoliko twistova.od redatelja do casta jedan od najpotcjenjenijih zaboravljenih filmova.osim naravno mekonahia koji onda nije bio toliko poznat
Night Moves 1975 - nakon kopolinog genijalnog filma paranoje:COnversation,Gene Hackman u možda i najboljoj ulogi karijere.genijalan režiser A.Penn.mysteri triler sa opakim twistom
Possession 1981 - sada već kultna psihološka drama/horror podcijenjenog Zulawskog
Pusher - danski prvijenac danas uvaženog režisera Refn-a.kim bodnia i mads mikkelsen preubijaju.neviđeno
The Hitcher 1986 - najbolja uloga Rutger hauera.naravno poslije Roy Batty-a

od novijih filmova preporučam:
Mud 2012
Jagten 2012 - mads mikkelsen je definitivno jedan od najboljih glumaca današnjice
The Best Offer - uvjerljivo najbolji film ove godine.teško će ga što nadmašit.hmmm- možda fruitvale station
Dosta od ovog sto si preporucio nisam gledao. Zato sam ovih dana imao sto za gledati.

Blood Simple - Dobar film, iako meni nikako nije najbolji od Coenovih, recimo puno mi je zanimljiviji Barton Fink.

Lone Star - ok film.

Night Moves - isto kao i lone star, ok.

Possession - wow, ovo mi je zbilja bilo fenomenalno. predobar film.

The Best Offer - definitivno odlican film, najbolji u 2013.

Imas li mozda jos koju preporuku?
zhaccc je offline   Reply With Quote