View Single Post
Staro 28.11.2002., 15:45   #45
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Citiraj:
Originally posted by RAK
Eto. Na kraju si sam odgovorio na pitanje.

Zagrijavanje cijelog stroja dovodi do zagrijavanja radijatora i vode u posudi. Samo da to izbaciš van kučišta, stvar bi bila bitno bolja. Moj kranister ide na balkon. Neće se smrznuti voda, ali je jako hladno sada po zimi. Samo da još zapadne.

Još jedan savjet. Ne stavljaj CPU i GPU na istu pumpicu. Topla voda iz procesora ode na grafičku i ohladi drek. Može ga još i zagrijati.

Ploča ne registrira vrtnju na svim konektorima. Zato imaš onaj gdje se ušteka CPU cooler. Taj sigurno registrira i možeš napraviti da ti se zgasi. Od mojih 5 samo 3 to rade.
spojen je na cpu header, al nist od toga. valjda do abit bd7ii. a mozda se i presporo vrti pa ga zato ne registrira. nije tak ni bitno, bu se srusio od temperature ak vec nebu od niceg drugog

radijator mi je inace izvan kucista, al iz drugog razloga. nisam imo cime busit rupe po kucistu, a ovak mogu kasnije i prodat kuciste. da je unutar kucista trebao bi mi minimalno jos jedan ventilator za upuh zraka.

sto se gpu-a, znam ja da bi mu bilo bolje da ima svoju pumpu i svoj radijator i svoju tekucinu, no to je overkill. meni je cilj bio smanjit buku, a ostat barem na istom nivou ko sa bucnim zracnim hladjenjem, i to radi bez problema. mislim da nije neki bed spojit ih zajedno, jedino je zeznuto ako koristit peltier na procesoru, pa ta zagrijana voda od peltiera ide na gpu. to je vise stete nego koristi.

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3