View Single Post
Staro 09.11.2013., 11:47   #233
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Imam ovaj router cca 3 tjedna i za sada sam zadovoljan. Na 10Mb sam i S/N ratio je od 6.4-9.5 ovisno o vremenu i dobu dana. Nema pucanja veze za sada. Do sada sam koristio SE555 na 4 Mb i ping prema www.srce.hr bio je cca 10-11ms, a sada je 15-16ms. Brzina preko spedtesta je oko 10.60Mb download i 650 Kb upload(ping 18). Na SE555 bio sam na ADSL 992.1 pa to objašnjava bolji ping. Sada sam na 992.5(ADSL2+). Pokušao sam forcati 992.1, ali se onda ne mogu spojiti. Na starom routeru uredno sam se switchao između ADSL i ADSL2+. Mislio sam kada je ružno vrijeme prebaciti na ADSL(8Mb) i na taj način malo povisiti S/N. Očito ne ide.

Što se tiče wireless-a jedno vrijeme imao sam paralelno ADB i SE555. ADB više dobaci unatoč tome što nema vanjsku antenu(SE555 ima dvije). Interesantno da se na 802.11g spajaju na istim brzinama, ali je transfer na ADB bio cca 30 posto brži.
Upravo sam uplodao file od 150MB i nije bilo pucanja tijekom transfera od cca 45 min. S/N ratio mi trenutno varira između 8 i 9.
Inače ono malo "nestandardnih" stvari što sam probao uredno radi-dinamički DNS, port forwarding,(ssh na unutarnje računalo), disk sharing sa USB porta routera. Kada sam disk formatirao na Ubuntu 12.04 ADB nije prepoznao filesystem. Kada disk formatiram na njemu onda uredno radi i na routeru, i na Ubuntu. Torenti sa torrentday-a idu brzinom od 1-1,5 MB bez ikakvog otvaranja portova. T-com firewall je isključen. Što se tiče software-a daleko najjači router u standardnoj ponudi bilo kog providera koji sam do sada vidio(osim Fritza VDSL).Eto toliko o mojim iskustvima. E da-imam samo internet pa sam odmah maknuo MaxTV sa ethernet porta 3 i 4 (kao admin).

Zadnje izmijenjeno od: herion. 09.11.2013. u 11:58.
herion je offline   Reply With Quote