Poz
Kupio sam 16 masina uglavnom odlicnih i sve iste, konfiguracija je slijedeca:
AMD 64 3000 box
Maticna ASUS k8v-x
1GB DDR 400 rama 2 X 512
120 GB hard disk MAXTOR
i grafa ATI Radeon 9550 256 MB
medjutim odmah u pocetku problemi, uslijed igrica pa bilo to i oni nekih manje zahtjevnih kao sto je half life racunar se resetuje sam, i tako svi racunari, zalim se ja prodavaocu i kaze on da donesem jedan racunar na testiranje u njihov servis. Tako i bude , te ustanove da graficke neveljaju i da ih treba zamjeniti , stave oni
SVGA ATI 9550 Game Edition 128 MB ima i neka oznaka Asus na grafi , kao ova je bolja , ova prva i puno nedostataka iako je 256 MB
Sve se sredilo ali i sad imam opet problema, naime pokrenem igre neke, i klap plav ekran , sve plavo nigdje slova, drugi slucaj da zakoce igre kao gta vice city , mislim navodim primjer onih manje zahtjevnih igrica al sa svim igricama je tako, zatim nekad ali rijetko se sad resetuje, a najvise puta se desi to da jednostavno ekran pocrni , nekad ima tona igra ide ali slike nema a na jednom cim u win udje odma tako crn monitor, a u 20-30 slucajeva sam imao gresku kao VPU Reccover
Probao sam nove drivere, i nista cak vise ne podnose se bas najbolje, probao sam omega drivere zadnje staviti, isto, probao iskljuciti ikonicu pored VPU Reccover i nista, probao u biousu ukljuciti i iskljuciti Fast Write i isto, jel ima neko neko rijesenje ili je to neka nekompatibilnost izmedju maticne i graficke, najvjerovatnije da cu uzet neki nvidia grafu da probam ali zelim jos sta pokusat,
Jel ima ko komentara