Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.11.2013., 18:48   #8124
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Kaj to fali plinu pa da nebi trebao ic u neki auto? Po meni bolje da se vozi s plinom, nego da stoji i trune parkiran...

E vidiš upravo na tu tanku granicu sam mislio.
Ako je tebi godišnja ušteda na gorivu od 20-30% toliko velika da bi auto vozio ili ne, onda definitivno imaš auto koji je debelo iznad tvog standarda.
Ništa ja loše ne mislim o plinu, naprotiv mogu reći dosta dobrih strana.
Poanta je bila da se klasik poput spomenutog merca ne kupuje zadnjom kunom a u slučaju da se toči zadnjom kunom onda je to domaćinstvo rob autu.
Taj auto je u takvom stanju i takve cijene upravo zato što se nije vozio po kiši, snijegu, soli i sl. i ako želiš da ostane takav moraš ga nastaviti čuvati jer mu stanje opadne za klasu dolje već nakon jedne zime na našim cestama.
E sad, ako je ušteda za tih nekoliko tisuća kuna godišnje prevagnula da bi mogao imati taj auto onda to samo dokazuje da taj auto posjeduje tebe.
Samo što to nije samo gorivo nakon kupovine. Tu je neophodno i adekvatno održavanje koje je u pravilu za youngtimere prilično skupo, pogotovo neki izvanredni kvarovi koji se redovito pojavljuju na autu starom 20 i kusur godina. Merc je isto bio na K-jet osamdesetih (nisam siguran za ovaj model), pitaj vlansike auta s tim ubrizgavanjem koliko je majstora promijenilo dok sami nisu postali majstori.

Sasvim druga stvar su svakodnevni auti koji su ljudima neophodni za normalan život, ali i u tom slučaju prosječan vlasnik se odriče dosta stvari da bi samo imao auto, jer sa prosjekom plaće od nekih 5500 kuna daješ minimalno 1/3 dohotka za nekakav prosječan auto i naravno da ti je svaka stotica uštede bitna.

Gore navedeno je samo mišljenje i iskustvo sa autom slične starosti sa težnjom da ne ugrozim svoju svakodnevnu komociju i egzistenciju sa autom.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 01.11.2013. u 18:56.
Juan je offline   Reply With Quote