Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.10.2013., 23:45   #8094
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
onda daj kunu. jerbo mjesec dana nakon sto sam poljubio zensku i njezinu lagunu u dupe mi je isao tehnicki kojeg bi - pao. zbog guma, koje su dale svoje. a brzina je bila toliko ogromna da sam samo proklizao, plus sto je to ljeto bila smijurija i lagana neugoda - zavoj obican pod 90%, ulaze svi i normalno izlaze, ulazi burko sa akcentom a gume skripe!

doslovce, svaki malo jaci zavoj i normalna brzina - skripa .

sad, dajmo neka i drugi podjele svoja iskustva, nemoguce da sam ja jedini koji je vozio S3 kroz cijelu godinu.......
Evo ja sam ih vozio na Cliu.

Kupio Clio u 5. mjesecu, na njima S3+. Prednje na 2-3 mm od zimskog graničnika potrošenosti, stražnje dosta više.

I bio sam u dvojbi dal da kupim odmah ljetne, i kaže mi kolega da bolje da vozim te s3 dok ih ne potrošim jer ionako dvije zimske sezone neće izdržati.

I tako se ja vozam, i dogodi mi se na staroj cesti od Zagreba do Ogulina, kod Tounja, pred mjesec dana kišica. I usporim ja preventivno, uđem u zavoj, skrećem volan a auto ravno. Jedva se izvučem da čovjeku u dvorište ne uletim.
Drugi dan sam kupio 2 nove fulda kristall montero 3 i stavio na prednje kotače. Razlika nebo i zemlja. Ove prednje s3 su em bile pri kraju po istošenosti, i čini se da su otvrdnule jer na dodir rukom su puno tvrđe nego nova Fulda. DOT 2010. Stražnji par s3 druga priča, puno mekše i "normalnije" od ovih prednjih kaj sam bacio, one će još izdržati zimu.

S3 su jako dobre gume dok su nove. Po snijegu su fantastične, čudesno kamo sam sve ove zime po mećavi išao u Ogulinu s Astrom od starog. Po suhom su isto ok. Očito im naglo performanse padnu ispod nekih 5 mm potrošenosti, i onda su na kiši sklizanje obično.

Na proljeće planiram uniroyal rain expert piknuti.