Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.10.2013., 00:18   #8048
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
kakav faking prvi zapadnjački auto raspoloživ za kupnju osim bube?!!? Pa mogao si kupiti što si htio, samo su uvozna davanja bila cca 250%, zbog zaštite stojadina i fiće, pa je malo tko se usuđivao to raditi, ali da je golf bio prvi zapadnjački auto u uvozu, i to 74e godine kad je nastao, presmiješno, pa što sa svim silnim mercedesima, opelima (ah olympia )), fordovima (npr jedan 17m), bmwima 1500, 1600, 1502, 1602, 2002... Morat ću se ja izgleda uhvatit skeniranja fotki od starog iz 70ih, da se ergela malo pokaže...
Baš sam nedavno gledao albume iz tih godina. Deda je izabrao DKW-a F12 umjesto BMW 700 pa je DKW neslavno završio u plamenu i onda je došla '75 Buba 1303J. 25 godina je imala kad se prodala, i to za dobre novce.
Saab si zaboravio Tetak je u to doba imao Saab 99. Naravno, malo bolje situirana familija

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
TDI nije bogomdan motor, niti motor s kamionskim momentom od 600Nm pa da možeš napisati takvu glupost
Stavi 5 prosječnih ljudi u passata 1.9tdi-a 130ks, stavi njihovu prtljagu u gepek, i odi iz zg u rijeku, drži putnu brzinu npr 150km/h, pa vidi hoće li se nosit time ko da ima 600Nm momenta, ili kako ti kažeš 'tdi s toliko snage ima momenta da povučeš što želiš', ili će se ipak malo pomučit i potrošnja neće biti tako tdijevski bajna. Ja sam probao, i kako rekoh u ranijim postovima, ostao paf
Ja sam se iznenadio ovo ljeto. Nisam neki ljubitelj VW-a, a ni stari koji je vozio. Uglavnom, vozimo se prema Pagu po Pagu i pređe nas Passat B5.5 TDI karavan krcat špecerajem toliko da sam očekivao da će iskre frcati ako pogodi neku rupu. Dakle, od mosta do Povljane smo bili iza njega, vozeći se 100-130, a da ovaj nije ni oblačić dima izbacio van.
Ako znaš glavnu cestu na Pagu, onda znaš da je tu i uspona i padova, ali TDI nije baš posustajao da bi ga mogli preći. Dosta je da ti kažem da je stari alergičan na to da ga pređe TDI i tipku za gašenje ventilacije zove anti-VW

Ne znam koliko je trošio, ali bome je moment bio na mjestu. U svakom slučaju respektabilno

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote