Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.10.2013., 21:25   #8035
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Napisao je da je kupio keca dok još nije bilo dizla za kupit. I to je to. Nikakva era bez dizel modela. A gotovo dvije godine proizvodnje je dugo. Zamisli da sad želiš kupit neki model a prodaje se samo benzinac i dizlo neće doš u prodaju još gotovo dvije godine
Ne, planirali su proizvodnju automobila 4-5 godina, napravili ga bez ikakve ideje i pustili u prodaju bez nekakvog dugoročnog plana vremena prodaje i postojanja modela.... Bravo za tebe....
I btw, napisao je da je vozio, a ne kupio, ako ćemo već cjepidlačit.
A i zanemario sam, sad sam tek vidio kakve je gluposti još kolega napisao - kakav faking prvi zapadnjački auto raspoloživ za kupnju osim bube?!!? Pa mogao si kupiti što si htio, samo su uvozna davanja bila cca 250%, zbog zaštite stojadina i fiće, pa je malo tko se usuđivao to raditi, ali da je golf bio prvi zapadnjački auto u uvozu, i to 74e godine kad je nastao, presmiješno, pa što sa svim silnim mercedesima, opelima (ah olympia )), fordovima (npr jedan 17m), bmwima 1500, 1600, 1502, 1602, 2002... Morat ću se ja izgleda uhvatit skeniranja fotki od starog iz 70ih, da se ergela malo pokaže...

Citiraj:
Uopoće nije tako ispalo već si to ti tako protumačio i to je tvoj problem Također kad je tek izašao nije se znalo da će ga proizvodit 11 godina pa eto ''samo'' prve dve neće bit dizel varijante.

Lako danas reći pa to je bilo samo dve godine od jedanaest.
Ponavljam - postoji nešto što se zove planiranje prodaje i razvojni put modela/automobila. Bavio si se time ako se ne varam, to si mogao naučiti

Citiraj:
Da i?
Ako mi odgovara 100 kW zašto bi plaćao troškove za 120 kW. Samo sam to htio reći. A 100 kW je sasvim dovoljno za ugodnu vožnju na otvorenoj cesti dom se po gradu i sa upola manje snage možeš vozikat.
Lol, ono, analogija ti je 'jača' strana vidim. Gle, ako kupuješ novi automobil, te klase, koji košta ono, 40-50.000€, ponajprije neće te uopće smarati jel taj auto ima 1 kW više ili 1 kW manje od nekog praga za plaćanje osiguranja (čest slučaj u Hr jer je granica npr 84.1kW-110kW, a ogroman broj automobila ima 85kW), a još manje će te smarati jel ta polica košta 200kn više ili manje. Ne pričamo o troškovima od 5000€ godišnje, nego o cijelih 200kn koje ćeš sfurit za jedan cruise na kavu do npr. Rijeke, znači na auto od 300-400.000kn, razlika u ukupnom trošku je 200injak kn zbog veće premije osiguranja. To da je 100kW dosta za ugodnu vožnju, možda nekom je, al obzirom na već višegodišnju tendenciju sve težih automobila, di jedan audi sa otprilike toliko kW ima 1700-1800kg, ne, nije dosta, jer se ta snaga teško nosi s tolikom masom. Vidi gore što smo juan i ja pisali, kud ode potrošnja takvih motora, i to u golfu, 300kg lakšem, pa si misli di je to još u kudikamo težem automobilu

Gle, ja razumijem što ti pokušavaš ovdje reći, s tim kilovatima i tih parsto kuna razlike, i to da se može voziti ugodno i sa nekim upola slabijim i manjim automobilom, ali to nije poanta priče...

Citiraj:
Plus TDI s toliko snage ima momen ta da povučeš što želiš.
TDI nije bogomdan motor, niti motor s kamionskim momentom od 600Nm pa da možeš napisati takvu glupost
Stavi 5 prosječnih ljudi u passata 1.9tdi-a 130ks, stavi njihovu prtljagu u gepek, i odi iz zg u rijeku, drži putnu brzinu npr 150km/h, pa vidi hoće li se nosit time ko da ima 600Nm momenta, ili kako ti kažeš 'tdi s toliko snage ima momenta da povučeš što želiš', ili će se ipak malo pomučit i potrošnja neće biti tako tdijevski bajna. Ja sam probao, i kako rekoh u ranijim postovima, ostao paf