Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.10.2013., 17:43   #8023
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Tako je, slazem se,no tada mi je to bilo zanimljivo i novo jer sam skoro 15g posjedovao iskljucivo benzince, a pri sjedanjima za probu u raznorazne dizele isprobavajuci ispravnost i ostalo sta je starom trebalo provjeriti za radionu, nisam obracao paznju na potrosnju Tako je i stari jednom zgodom vozio od kuma iz splita cetvorku tdi 90ks ovamo kuci za novsku,pa dosao ljut ko puska. Reko sta ti bi,kaze on bemti tdia pa to trosi preko 9l, blazena moja corsa (a tad je imao novu corsu c 1.2i 16v)

A ja ti opet kazem da to nije ni blizu isti motor. Prinz je imao zasebne GLAVE motora,male dekle iznad, totalno drukciji koncept motora u odnosu na 1.1 vodom hladjeni ohc motor u golfu,sa klasicnom glavom motora u jednom komadu.
To btw nisu bile 'normalne' verzije princa,normalna je bio 600, a ti nabrijani sa preko soma kubika su Prinz TT.

To sto si ti quotao gore je samo fact da je ekipa iz propalog nsua radila na razvoju u vwu i audiu,a ne potvrda da auto sa motorom iza (prinz) zrakom hladjen,sa odvojivim glavama motora,sa zadnjim pogonom,ima veze sa autom sa motorom napred i prednjim pogonom,sa klasicnom koncepcijom vodom hladjenog motora.
Pretis pogotovo nema veze s icim,jer su oni samo radili po licenci s dobivenim dijelovima iz centrale, a ne proizvodili svoje kako ti pises.
Zivio!
Znam da je deplasirano raspravljati o davno napuštenim modelima automobila no, Prinz s jačim motorom je bio u dvije karoserijske verzije TT sa duplim svjetlima naprijed i limuzina s klasičnim jednostrukim farom naprijed.
Oba su imali motor preko 1000 ccm.

Ovakvog bež boje sam vozio i bio je model 1200 C.
Vidi tu sve piše : http://www.autoplenum.de/Auto/NSU/Prinz
pa ćeš skužiti razlike između C ,TT i TTS modela.
Eeee da mi ga je još jednom, s obaveznom vrećom cementa u bunkeru, provozati zavojima...