Citiraj:
Autor jopis
Dafuq?
Kakve su to usporedbe? Pa valjda je logično usporediti benzinca podjednake snage i momenta, a ne clia (rekao bi 1.2i) i pretpostavljam golfa tdi-a...
Dat ću ti ja realniju usporedbu, obzirom na viđenu gornju fotku. Ne znam koliko ks tvoj 'ex tdi' ima, ali eto kad već diskutiramo 
Moj ex gti sa 150ks na 200km/h, kao na toj gornjoj fotki, je imao trenutnu potrošnju 11.5L (a bome i izmjerenih na dugim vožnjama takvom putnom brzinom, ne jednom, nego stotine puta), a ne tih tdijevskih 13.4
Niti jedan auto ne tjera 'snaga' nego moment, to nema veze sa tdi ili ne tdi 
|
Općenito, sila masi ubrzanje daje, a ne snaga

Krivo sam se izrazio.
Slika clia je eto tako, bila u istom folderu pa je okačio, nije nikakva usporedba.
Što se tiče potrošnje, moj tdi 130 je trošio između 13 i 17 na 200km/h i ne mogu to poricati, ali je činjenica da je to trenutna potrošnja i da se nikad nisam odvezao u komadu više od 50-60 km pri toj brzini niti ju mogu uzeti kao referentnu, moguće da je realno bila i viša. Auto je kupljen sa nekom sitnom kilometražom, mislim 40 000, prodan sa nekih 120 000 km.
Ako je tebi benzinac od 150 KS trošio 11 litara pri 200 km/h onda super, imao si dobar primjerak koji je s tolikim otporom zraka trošio manje od dizela približne snage na barem 1500-2000 rpm više, dakle najmanje cca 4000-5000 rpm.
1.8T slovne oznake agu se vrti na >5000rpm u najvišoj brzini pri 200km/h, ovisno o getribi može se dodati još 500 rpm.